Kastelen en kunst in Parijs met Sam De Bruyn

Wie aan Parijs denkt, droomt van kunst en kasteelpracht. Radiopresentator Sam De Bruyn gidst kenners en beginners naar de meest imposante adressen binnen en buiten de stadsmuren.

Kunstwalhalla

“De Fondation Louis Vuitton is een geniale plek! Het museum lijkt wel een varend schip en ligt net naast de Jardin d’Acclimatation in het Bois de Boulogne. Naast de prachtige architectuur, getekend door Frank Gehry, bewonder je er de vele wisselende tentoonstellingen. Nog tot 5 maart ontdek je er ‘Être moderne : le MoMA à Paris’, met een selectie van 200 werken uit de collectie van het gerenommeerde Museum of Modern Art in New York. Alleen, met partner, het gezin of vrienden, hier kom je altijd aan je trekken.”

Hemels eten

Kastelen en kunst in Parijs met Sam De Bruyn

“De Fondation Louis Vuitton telt nog een andere aantrekkingspool, want het museum geeft op het gelijkvloers onderdak aan restaurant Le Frank van sterrenchef Jean-Louis Nomicos. Voor zijn overheerlijke gerechten laat de in Marseille geboren kok zich inspireren door de Franse keuken én door de getoonde kunstcollecties, goed voor topgerechten met buitenlandse toetsen. Eten doe je in een licht decor onder een hemel van vissen en met zicht op de Jardin d’Acclimatation.”

Vive Versailles

Kastelen en kunst in Parijs met Sam De Bruyn
© Atout France-Nathalie Baetens

“Op een klein uurtje van Parijs ligt het majestueuze kasteel van Versailles, onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Parijs en de Franse identiteit. Ooit was dit imposante bouwwerk de zetel van de macht, in de loop van de tijd transformeerde het tot het grootste museum over de Franse geschiedenis. Maak je klaar voor een reis door de tijd van de 17e eeuw tot vandaag.”

Lichte kasteelmaaltijd

Kastelen en kunst in Parijs met Sam De Bruyn
© Pierre Monetta

Café Ore is een modern en elegant restaurant in het vernieuwde Pavillon Dufour van het kasteel van Versailles. Iedereen kan er overdag terecht voor een ontbijt, lunch en snacks met kwaliteitsstempel van topchef Alain Ducasse. Verwacht je aan grote klassiekers uit de Franse keuken, lichte maaltijden en gebak van hoog niveau. Je treft de ingang van het restaurant aan de Cour des Princes. Een fraaie stopplaats met een uitzicht op de Cour Royale!”

En waar slapen?

Kastelen en kunst in Parijs met Sam De Bruyn
© ABACApress/Philippe Louzon

“Slapen als een zonnekoning in het hart van Versailles? Reserveer dan inviersterrenhotel Le Louis op amper op 200 meter van het kasteel. Handig voor wie het kasteel bezoekt! In dit gerenoveerde historische hotel kom je niets tekort en mag je rekenen op een luxeservice. De inrichting mixt hedendaagse verfijning met klassieke stijlelementen. Verwacht je aan veel licht en magische decoratie.”

Wil je straks ook richting Parijs?