Innsbruck: een zomerse break tussen stad en bergen

© Innsbruck Tourismus, Christof Lackner
Toerisme Oostenrijk
Toerisme Oostenrijk
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 april 2022, 08:14 Bijgewerkt op: 26 april 2022, 09:30

Eén bestemming, twéé werelden, ontelbare mogelijkheden. In Innsbruck hoef je niet te kiezen – hier lonken stad én buitenleven. In één oogwenk switch je van een bruisend terras naar een adembenemend panorama, van historische schatten naar stevige bergwandelingen.

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, is de perfecte uitvalsbasis om elke vakantiedag totaal anders in te vullen. Vanuit het hart van de stad ben je namelijk in geen tijd in de bergen, waar je volop in de natuur kunt duiken. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. De drukte van de stad overschouwen? De Nordketten-kabelbaan brengt je zo naar 2.000 meter. En met evenveel gemak duik je in een boeiend cultureel aanbod als in een helder zwemmeer. Uiteraard is er ook genoeg gelegenheid om door historische steegjes en winkelstraten te flaneren, of om culinaire specialiteiten te proeven op een zonnig terras. Kortom, Innsbruck is de ideale zomerbestemming voor wie van afwisseling houdt.

Stadsgeneugten

Innsbruck is een charmante stad op mensenmaat, waar je tussen de historische gebouwen en moderne architectuur plots overweldigd wordt door de machtige bergen op de achtergrond. Vooral aan de Innpromenade is dat een prachtig schouwspel: de kleurrijke huizen contrasteren er fraai met de onverstoorbare Alpen.

Must-sees zijn de paleizen (vaak met prachtige tuinen), kerken en barokke gebouwen uit de keizertijd, en de weelderig versierde gouden erker ‘Goldenes Dachl’. Andere blikvanger is de Bergisel-springschans, een futuristisch ontwerp van Zaha Hadid. Mis verder de moderne lijnen van Haus der Musik en winkelwalhalla Kaufhaus Tyrol niet.

* Tip: de toeristische dienst heeft zeven ‘Walks to explore’ uitgestippeld rond verschillende thema’s. Met deze wandelingen tussen 2,5 en 14 km ontdek je het authentieke, keizerlijke, moderne, jonge of natuurrijke Innsbruck. De routes leiden vaak langs verborgen hoekjes en verrassende paden.

Innsbruck: een zomerse break tussen stad en bergen
© Innsbruck Österreich Werbung , Sarah Dawalibi – © www.guentheregger.at, Guenther Egger – © Innsbruck Tourismus, Christian Vorhof

Natuurgevoel

Zelfs als je geen fervente natuurliefhebber bent, mag je de bergen rond Innsbruck niet overslaan. Het gezellige centrum moet je minstens één keer verlaten, al was het maar voor het adembenemende uitzicht over de stad vanop een berg. Dat kan zelfs zonder veel moeite: via de kabelbaan of met een e-bike ben je snel in de natuur die Innsbruck omringt. En wie zegt dat een lunch of aperitiefpauze op een terras aan een berghut geen volwaardige manier is om van natuurschoon te genieten?

Bergwandelingen

Wie toch liever zijn wandelschoenen aantrekt, vindt hier uiteraard volop mogelijkheden. In en rond Innsbruck zijn er talrijke wandelroutes voor alle niveaus. Ook voor jonge stappertjes zijn er kindvriendelijke paden met leuke extra’s onderweg, zoals een speeltuin, sprookjesfiguren of waterpret. Aanrader zijn verder de gratis bergwandelingen met een gids, die in de zomer worden georganiseerd. In het aanbod zitten 18 verschillende begeleide wandelingen, zowel kindvriendelijke belevingstochten als natuurwandelingen en sportieve trips

E-bike-tours

Ook fietsers en mountainbikers worden in de streek van Innsbruck op hun wenken bediend met routes voor elk type. Sinds vorige zomer is er trouwens en mooi aanbod voor e-bikers: tijdens een gratis begeleide tocht toont een gids je niet alleen prachtige uitzichtpunten, maar krijg je ook tips voor je fietstechniek mee.

Welcome Card

Bij de meeste accomodaties in de regio ontvang je een gratis Welcome Card vanaf een verblijf van twee nachten of langer in de regio. Deze gastenkaart omvat een waaier aan mogelijkheden om de streek van Innsbruck te verkennen. Inbegrepen zijn onder meer gratis openbaar vervoer, toegang tot bepaalde kabelbanen, deelname aan de begeleide bergwandeltochten en e-biketours met een gids. De kaart geeft ook recht op interessante kortingen in zwembaden, zwemmeren en op gezinsactiviteiten.

Meer info op www.austria.info of www.innsbruck.info.

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.