In Brig Simplon mix je de flair van de stad met natuurpracht

Wandelen © Brig Simplon Tourismus
Zwitserland Toerisme
Zwitserland Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

5 april 2022, 14:17 Bijgewerkt op: 27 april 2022, 16:04

In Brig Simplon in het hart van de Alpen kom je als vakantieganger op élk moment van het jaar aan je trekken. Wat je er kunt beleven is even gevarieerd als de fenomenale landschapslocaties. Van de historische stad Brig, pittoreske bergdorpjes, zachtglooiende valleien tot de stoere bergtoppen op de Simplonpas.

Dompel je onder in Alpenstad Brig én de thermen

Geen betere uitvalsbasis mogelijk voor uitstapjes in het kanton Wallis dan de charmante historische stad Brig, aan de voet van de tweeduizend meter hoge Simplonpas. Je geniet er volop van de flair van een Alpenstad. Begin met een koffie in de mooie oude binnenstad, op een zonovergoten terras omzoomd door patriciërshuizen. Loop dan door de levendige Bahnhofstrasse, een echt shoppingparadijs. Rep je daarna naar het Stockalper-paleis, het grootste 17de-eeuwse gebouw in Zwitserland. Het werd gebouwd door Kaspar Stockalper, een schatrijke koopman, bankier en politicus die ‘koning van de Simplon’ werd genoemd en de meest fantastische bouwwerken neerzette. Je komt alles over hem te weten tijdens een rondleiding langs de rijkelijk versierde barokke burgerzaal en de slotkapel. Neem nadien even de tijd om te relaxen in de grote en heerlijke groene tuin die het kasteel omringt. En trek dan voor een weldadige kuurbeurt naar de thermen in Brigerbad, een van de grootste openluchtwarmwaterbaden van Zwitserland.

Stockalper-paleis
Stockalper-paleis© Brig Simplon Tourismus

Geniet van een prachtpanorama op het Rhônedal

Het vakantieparadijs Rosswald ligt boven Brig en draagt zijn bijnaam ‘zonneterras’ met de nodige fierheid. Van hieruit heb je immers een onbelemmerd uitzicht van 360° op het volledige Rhônedal. ’s Zomers vertrek je vanuit het autovrije Rosswald vanop de zonnige bergrug voor een van de vele wandelingen in het adembenemende berglandschap. Volg de bordjes van de gemoedelijke Bergwasser-rondwandeling, en stop onderweg om van het uitzicht te genieten met een glas witte wijn voor je neus. Of trek je stevigste schoenen aan en vertrek voor de uitdagende, zes uur durende wandeltocht via een meertje richting Ganterdal tot aan de Bortelhut.

Rosswald
Rosswald© Brig Simplon Tourismus

Ga stappen op de historische Stockalperweg

Kaspar Stockalper, ‘de koning van de Simplon’, je vindt hem letterlijk overal terug in de regio. Naast imposante paleizen legde hij immers meer dan 300 jaar geleden ook de Stockalperweg of ViaStockalper aan om zo makkelijker handel te kunnen drijven. Dit muilezelpad van zo’n 35 km loopt vanaf Brig over de Simplonpas naar Gondo aan de Italiaanse grens, en is tegenwoordig een schitterende meerdaagse culturele wandeltocht. Het langeafstandswandelpad barst van de verhalen en uitzichten, en idealiter leg je de route in 5 verschillende etappes af. Maar je kunt natuurlijk ook van het ene dorp naar het andere wandelen, en dan telkens naar Brig terugkeren met de bus. Onderweg kom je veel gebouwen tegen die onmiskenbaar de invloed van Kasper Stockalper dragen.

Stockalperweg
Stockalperweg© Brig Simplon Tourismus

Smul van het lekkerste van de streek

De Simplonregio is véél meer dan bergen en bossen. In Simplon Dorf proef je een stukje uniek Zwitserland. De architectuur met het typische dak van stenen platen herinnert aan het naburige Italië, en het dorpsplein lijkt op een Italiaanse piazza. Het dorp is bekend voor zijn succulent roggebrood, heerlijk gerookt vlees en fantastische raclettekaas. Wist je dat deze streek rijk is aan rogge, en dat elk dorp ooit zijn eigen roggesoort had? Bij Bäckerei Arnold houdt men die tradities al sinds 1887 in ere. Als laatste bakkerij in Zwitserland maken ze hier nog een roggebrood zuiver op basis van zuurdesem. Ook te krijgen in een versie met abrikozen en vruchten, en gewoonweg verrukkelijk!

Zicht op Simplon dorp
Zicht op Simplon dorp© Brig Simplon Tourismus

Ook naar Wallis? Boek dan je verblijf via de Wallis shop