Iedereen (professioneel) fotograaf: 5 tips van fotografen Marie Wynants en Sven Van Alboom

Samsung
Samsung
Publishing Partner

Publishing Partner verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

6 april 2022, 11:54 Bijgewerkt op: 27 april 2022, 10:58

Met de Galaxy S22 Ultra van Samsung heb je een professionele camera-uitrusting op zak. De camera is ontworpen om meer licht binnen te laten, details naar voren te brengen en kleuren vast te leggen waardoor je beelden echt spreken, zelfs in het donker.

Dat bewijzen de nachtfoto’s die fotografen Marie Wynants en Sven Van Alboom maakten met het toestel. Dankzij deze nightography-tips word ook jij (professioneel) fotograaf.

1. Doe de dingen niet volgens het boekje

Marie: “Volg zeker geen regeltjes wanneer je aan het fotograferen gaat. Ik vind bijvoorbeeld dat een foto met flash maken en ondertussen je gsm bewegen, supercoole beelden oplevert. Dat komt dan net voort uit die bepaalde onkunde of door je camera ‘fout’ te gebruiken. In fotografie bestaan er voor mij geen strikte regels die je ‘moet’ volgen.”

Sven: “Volgens de regels moet je onderwerp helemaal clean en volledig uitgelicht zijn, maar ik vind het net cool als er maar één lichtbron is – een straatlantaarn, bijvoorbeeld – en enkel een contour te zien is. Nachtbeelden zijn soms onscherp, maar ook dat vind ik helemaal oké. Het maakt niet uit hoe clean je foto’s zijn als de vibe er is. Ook die ruis op nachtbeelden kan gewoon, als het maar binnen de sfeer past.”

Iedereen (professioneel) fotograaf: 5 tips van fotografen Marie Wynants en Sven Van Alboom
© Sven Van Alboom

2. Maak gebruik van de flits

Marie: “De flits van de camera van de Galaxy S22 Ultra is supersterk, megastrak en geeft een heel mooie sterkte. Gebruik die dus ten volle!”

3. Maak je beelden moodier

Marie: “Als je je camera focust op iets en je tikt erop, dan komt er een zonnetje tevoorschijn. Ik trek dat zonnetje altijd een klein beetje donkerder, daardoor wordt je foto net iets moodier. Ik gebruik die hack zelfs wanneer ik met flits trek. Dat geeft je foto een iets warmer en donkerder karakter.”

Sven: “Als je iets romantisch of iets spannends wil doen, is dat sowieso veel meer exciting ’s nachts dan overdag. Bij fotografie is dat niet anders, daarom fotografeer ik ook graag ’s nachts. Voor meer ‘dark-sidesfeer’ kan je ook met andere lichten spelen, zoals neonlichten of bewegende autolampen.”

4. Experimenteer met de Pro-modus

Marie: “Test zeker de functie Pro eens uit. Daar kan je heel coole, bizarre, onconventionele dingen mee doen. Zo kan je echt alternatieve effecten bekomen. Experimenteer ook met de andere coole tools die de Galaxy S22 Ultra heeft. Er is niets ‘goed’ of ‘slecht’ en er zijn al zeker geen regels, dus probeer gewoon dingen uit.”

Sven: “Mijn go-to-cameratool is de Pro-modus. Handig: ook bij nachtopnames kan je in die modus beter aangeven hoe fel je het licht wil.”

Iedereen (professioneel) fotograaf: 5 tips van fotografen Marie Wynants en Sven Van Alboom
© Marie Wynants

5. Go crazy!

Marie: “Ik heb met reflecterende pakken gewerkt in mijn foto’s omdat ik wist dat dat heel coole effecten ging hebben met de flash van de Galaxy S22 Ultra. Je hebt de notie van een lichaam, maar eigenlijk zie je geen gezicht en geen mimieken en dat maakt het heel artistiek.”

Sven: “Ik veeg mijn voeten aan de natuurlijke way of thinking. Als ik zin heb om gele en groene lampen te gebruiken voor de vibe, dan ga ik dat zeker doen, ongeacht of mijn object er in de realiteit ook zo uitziet. Als je een coole foto wil maken met lichten, zorg dan dat er wat beweging zit in je beeld. Zet je camera op een statief en ga ook eens voor een langere shutter van 5 tot 10 seconden, dat levert heel coole resultaten op. Speel ook eens met reflecties door water over de grond te gieten. Probeer alles gewoon eens uit en go nuts!”

Wie zijn Marie & Sven?

Iedereen (professioneel) fotograaf: 5 tips van fotografen Marie Wynants en Sven Van Alboom

Marie Wynants

is fotografe en verzorgde al verschillende covershoots voor magazines en artiesten.

“Vroeger nam ik mijn professionele camera mee op reis, maar nu laat ik hem gewoon thuis en neem ik mijn Galaxy S22 Ultra. Volgers vragen regelmatig welke camera ik gebruik, daaruit blijkt dat mijn foto’s echt kwaliteitsvol zijn.”

@marie_wynants

Sven Van Alboom

is fotograaf en maakt voornamelijk portretfoto’s.

“Zo nice dat ik een leuk idee ‘on the spot’ kan uitwerken met mijn Galaxy S22 Ultra.

Het gaat uiteindelijk altijd om the story, en dan is het handig dat ik mijn camera altijd op zak heb.”

@sven.van.alboom (privé) @shotbyvas (work)

ONTDEK DE GALAXY S22 ULTRA

Iedereen (professioneel) fotograaf: 5 tips van fotografen Marie Wynants en Sven Van Alboom

  • Geïntegreerde S Pen
  • Superscherpe en snelle display
  • Nightography-camera
  • All-Day battery
  • Supersnel opladen met nadien direct langdurig gebruik
  • Vertrouwde beveiliging

Meer info over de Galaxy S22 Ultra vind je op samsung.com