Het mondaine St. Anton am Arlberg, hotspot voor rustzoekers én sportievelingen

© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz
Toerisme Oostenrijk
Toerisme Oostenrijk
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 april 2022, 09:16 Bijgewerkt op: 26 april 2022, 09:39

Stil genieten van een bergpanorama dat alles snapshots overtreft? De roes van de overwinning, al je op wandelschoenen of de fiets die machtige top hebt bereikt? St. Anton am Arlberg is bekend als bakermat van de skisport, maar ook in de zomer vind je hier heel veel opties om de natuur actief te verkennen.

Iedereen heeft wel zijn eigen invulling van een ideale zomer in de bergen. De een droomt van yoga of wellness in een ongelooflijk natuurdecor, een ander wil de alpenwereld graag actiever verkennen. En dan zijn er ook nieuwsgierige karakters die tijdens hun vakantie het liefst van alles proeven: leren boogschieten, klimtechnieken verbeteren, een rondje golfen…. In het charmante bergdorp St. Anton am Arlberg kan dat allemaal. Klassiekers als wandelen en fietsen zijn hier uitstekend ingeburgerd, maar daarnaast biedt deze vakantieregio in de zomer nog een waaier andere sportmogelijkheden.

Het mondaine St. Anton am Arlberg, hotspot voor rustzoekers én sportievelingen
© TVB St.Anton am Arlberg, Wolfgang-Ehn – Christoph Schöch – Patrick Bätz

Eindeloos wandelen en fietsen

Er is geen betere manier om de schoonheid van de bergen te ervaren dan het fascinerende landschap te voet of met de fiets te exploreren. Met ruim 300 km wandelpaden is dagenlang stapplezier alvast gegarandeerd. Voor de liefhebbers is er zelfs een aparte nordic walking- en looproute.

Ook fietsfans worden meer dan verwend. St. Anton am Arlberg telt 350 kilometer gemarkeerde routes en suggesties: pittige dagtochten voor sportieve fietsers, lichtere sightseeingtrips, mountainbikeroutes… Wie dat zonder al te intensieve inspanning wil doen, kan hier ook een e-bike huren – die zijn er zelfs voor kinderen vanaf tien jaar. Fervente mountainbikers kunnen zich extra uitleven op de hindernisparcours, drop-offs en pumptracks van bikepark EldoRADo.

Pauzeplek: Wagner Hütte

Als er één stopadres op je bucketlist van St. Anton am Arlberg moet staan, is het de Wagner Hütte wel. Om te beginnen is de ligging subliem: midden in de bosrijke Verwallvallei, een paar kilometer buiten het centrum. Bovendien is deze berghut al meer dan een eeuw een historische ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om te eten, te lachen en nieuwtjes uit te wisselen. Vandaag is de Wagner Hütte vooral een heerlijke plek om te verpozen tijdens een wandel- of fietstocht. Ze serveren er uitstekende Tiroolse en Oostenrijkse specialiteiten.

Gevarieerd sportief aanbod

Wie van afwisseling houdt of graag iets nieuws uitprobeert, kan in deze regio uit een bonte waaier activiteiten kiezen. Het aanbod voor beginnende en gevorderde klimmers is in elk geval ruim: tientallen klimroutes, twee klettersteigen (via ferrata’s), een klimbos, klimtuinen en zelfs een grote indoor klimhal. Die laatste ligt in een groot overdekt sportpark dat ook een trampolinehal, een tennis- en squashterrein, bowlingbanen en andere sportmogelijkheden biedt.

Verder pronkt St. Anton am Arlberg ook met zijn knappe 9-holes-golfterrein en zijn wellnesscentrum. Hier kun je na het zwemmen of fitnessen met zicht op de bergen uitgebreid relaxen in verschillende sauna’s.

Het mondaine St. Anton am Arlberg, hotspot voor rustzoekers én sportievelingen
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

Nagenieten op een terras

Een zomerdag in de bergen kan nooit echt af zonder uitgebreid na te genieten van al die wandelingen, natuurbeleving en actie. Met meer dan veertig restaurants, bars en cafés schiet St. Anton am Arlberg ook op dit vlak niet tekort. Aperitieven op een terras in de avondzon, streekgerechten ontdekken in een rustiek eethuis, cocktails nippen in een trendy bar, fijn dineren… Ook culinair is er genoeg variatie.

St. Anton Sommer-Karte

Vanaf één overnachting krijg je de St. Anton Sommer-Karte cadeau. Hiermee kun je gratis de bussen nemen en een dag de kabelbanen gebruiken. De voordeelkaart geeft ook toegang tot de zwembaden, het plaatselijke museum, een green fee op het golfterrein en activiteiten in het weekprogramma (yoga, boogschieten, verschillende wandelingen en rondleidingen…). Verder onder meer ook korting bij de huur van een e-bike.

Meer info op www.austria.info of www.stantonamarlberg.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.