Herbeleef je skireis in VR

Hoe maak je van een skitrip een memorabele vakantie? Door een goede voorbereiding én je avonturen te filmen in 360°. Zo herbeleef jij je skireis achteraf in superieure kwaliteit.

Spierversterkende oefeningen zijn een must voor wie intensief gaat skiën of snowboarden. Wil je achteraf nagenieten, dan zorg je er ook voor dat je je materiaal klaarlegt om de trip in te blikken: met een degelijke smartphone of een 360° camera bijvoorbeeld. Met de betaalbare Gear 360° van Samsung film je 360°. Een VR-bril op het hoofd in combinatie met je smartphone en je waant je achteraf terug op de skipiste. Je maakt er niet alleen filmpjes maar ook 360° foto’s en selfies mee.

Het compacte, balvormige toestel past perfect in een rugzakje. Goed om weten is dat hij vochtbestending is dus dat opspattende sneeuw het toestel niet beschadigt. De lenzen aan de voor- en achterkant van de Gear 360 leggen elk 180° beelden vast. Zo ontstaan heldere 360° beelden in hoge resolutie.

Enkele vuistregels

Hou wel enkele vuistregels in acht als je virtuele video’s maakt met je 360° camera. Het grootste deel van jouw publiek bekijkt de beelden immers met een VR-bril. Als je bijvoorbeeld in- en uitzoomt, krijgen ze een oncomfortabel gevoel bij het herbekijken. Voor onze hersenen klopt er immers iets niet in de beelden. Hetzelfde geldt voor snelle camerabewegingen en korte shots. Door de extra diepte van de beelden, wordt het de hersenen al snel te veel.

De beelden optimaal te bekijken, doe je met de smartphone Samsung Galaxy S6 of S7 en de Samsung Gear VR, een speciale VR-bril die lijkt op een skibril. De beste resultaten verkrijg je als de Galaxy S7 in de Gear VR stopt, want die is er nog beter afgestemd. De Gear VR zit comfortabel en de lenzen zijn makkelijk instelbaar. De ingebouwde bewegingssensoren scheppen levensechte virtuele omgevingen. Kijk je bijvoorbeeld naar links dan draait de video mee naar links waardoor het lijkt alsof je midden in het beeld staat.

Herbeleef je skireis in VR

Synchroniseren en surfen

Wil je meteen na het filmen je beelden delen , dan kan dat makkelijk met de smartphone. Wissel de beelden uit via Bluetooth en gebruik Wifi Direct om de bestanden te kopiëren. Ook video’s samenvoegen, formaat aanpassen en delen doe je met de smartphone. Dat kan uiteraard ook met de pc.

Nu we het toch over de smartphone hebben, maak ook die vakantieklaar. Zorg dat je voldoende geheugen vrij hebt om je 360° filmpjes op te slaan en op Facebook te zetten, zodat ook je vrienden meteen mee kunnen genieten.

Wil je weten of je gratis wifi hebt op je bestemming? Download de handige app Wifi Finder. Zo kan je offline steeds op zoek naar het dichtstbijzijnde netwerk. Gaat baby mee op vakantie en is een babyfoon een must? Je smartphone doet het werk dankzij de gratis app Dormi. Je kan jouw toestel trouwens ook met andere Android toestellen verbinden om zo de kinderen in de gaten te houden zonder actieve wifiverbinding. Voorwaarde is wel dat de toestellen Android 4.0 en Wifi Direct hebben.

De smartphone gebruiken als gps? Een makkie is dat met de gratis navigatieapp Here. Download thuis de wegenkaarten van je vakantiebestemming zodat je niet online hoeft.

Herbeleef je skireis in VR

De nieuwe Gear S3 smartwatch is niet enkel mooi, maar geeft met zijn gps-functie zelfs je snelheid en je hoogte weer. Tijdens het skiën of snowboarden is het leuk om te weten hoe snel je gaat en hoe hoog je je eigenlijk bevindt.

Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/