Haute cuisine en hippe couture in Parijs met Cath Luyten

Parijs ademt mode. Duik samen met televisiepresentatrice Cath Luyten in de Franse traditie én toekomst.

Modewandeling

Haute cuisine en hippe couture in Parijs met Cath Luyten

“Parisienne Diane Lepicard van de Paris Shopping Tour neemt je met de wandeling ‘Shopping et Création’ mee op een ontdekkingstocht langs jonge ontwerpers in Parijs. Het prêt-à-portermerk From Paris To doet je dromen van verre reizen, Veronica Marucci maakt elegante hoeden op maat en juweelontwerpster Camille Enrico vermengt textiel met metalen juwelen. Voor meisjes en vrouwen die dromen van een Parijse look!”

Yves Saint Laurent, c’est chic

Het museum Yves Saint Laurent
Het museum Yves Saint Laurent© Luc Castel

“Goed nieuws voor fans van de bekende Franse modeontwerper Yves Saint Laurent. Voor een prijskaartje van 10 euro bezoek je het Musée Yves Saint Laurent, open sinds 3 oktober 2017. Het museum huist in zijn voormalige ontwerpstudio en schenkt je een kijk achter de schermen. Via foto’s en video’s ontdek je alle geheimen van zijn ontwerpproces, samen met baanbrekende – en vaak controversiële – creaties. Faut le faire.”

Tête-à-tête met twee sterren

“Gek op gastronomie? Breng dan eens een bezoek aan het restaurant van de tweesterrenchef Sylvestre Wahid in hotel Thoumieux. Eerder stond hij achter het kookvuur bij Le Strato in Courchevel en Oustau de Baumanière in de Provence. In een prachtig decor boordevol spiegels en hanglusters stelen Franse specialiteiten uit de zee en van op het land de show. Van Costièreduif of Roscoffkrab tot citroenen uit Menton, hier eet je met alle zintuigen. Sinterklaas voor grote mensen.”

En waar slapen?

Haute cuisine en hippe couture in Parijs met Cath Luyten

“Op amper 15 minuten wandelen van de Eiffeltoren, ligt Hôtel Thoumieux. Het viersterrenhotel brengt de Parijse levensstijl samen onder een dak, afgekruid met een snuifje extravagantie. Comfort gaat hier hand in hand met opvallende decoratie. Verwacht je aan romantisch behangpapier, designmeubelen en een elegant bad met vier pootjes.”

Wil je ook op citytrip naar Parijs?