“Hart verloren in La Rosière”

La Rosière © Véronique Coel

Benieuwd naar wat je allemaal beleeft in de Franse bergen? Véronique Coel uit Moorsele heeft haar hart verloren in La Rosière.

“Tijdens de zomer gaan we al jarenlang naar La Rosière voor de prachtige natuur, panoramische zichten, veel zon en lekkere eten. Aangezien mijn zus me voorstelde om eens samen met haar echtgenoot te gaan skiën, trokken we vorig jaar met Kerstmis naar het skigebied La Rosière 1850. We kozen voor een appartement in Les Eucherts, een klein, gezellig, traditioneel en familiaal gehucht op een kwartier wandelen van La Rosière. Ook met de gratis pendelbus die om de 10 minuten vertrekt ben je er meteen.

Véronique Coel op de skilatten.
Véronique Coel op de skilatten.© Véronique Coel.

De Fransen waren er supervriendelijk en behulpzaam, in de winkels én op de skipiste. Heb je bijvoorbeeld problemen met de pannenkoekenlift, dan helpt het personeel je met een glimlach verder. Gevorderde skiërs komen net zo goed aan hun trekken in dit uitgestrekte skigebied! Wie net zoals wij meer wil, bezoekt de streek. Val-d’Isère, Tignes, Bourg-Saint-Maurice, La Plagne, Les Arcs … alles ligt dicht bij elkaar en je maakt eindeloze wandelingen. Een echt paradijs! En weet je wat? Doordat alle paden met sneeuw bedekt zijn, is stappen makkelijk. Ideaal voor vijftigplussers zoals wij!

De Fransen zijn supervriendelijk.

We trokken onder meer naar het Fort de la Redoute Ruinée, een ruïne op de grens met Italië op 2.400 meter hoogte. Daar heb je een panoramisch zicht op de Col du Petit Saint Bernard. Maar La Rosière is ook een skigebied op kindermaat. Zo tellen de pistes overdekte rollende tapijten, waardoor kinderen en beginners moeiteloos de berg opraken. Tevens bereik je het skigebied makkelijk met de TGV naar Bourg-Saint-Maurice. Wij zijn laaiend enthousiast en keren deze winter zeker terug!”

Zin om ook te gaan skiën? Neem een kijkje op de website van France Montagnes of op de website voor toerisme in Frankrijk.