“Grote verscheidenheid aan pistes en natuur”

© Thomas Hytte

Wintersport in Frankrijk prikkelt al je zintuigen. Laat je verleiden door sneeuw, snelheid en sensatie. En door de getuigenis van Colette Stilmant uit Knokke-Heist.

“Mijn echtgenoot en ik gaan al sinds 1979 jaarlijks op skivakantie. Eerst met de kinderen en nu ook met de kleinkinderen. We doen dat in heel verschillende periodes en soms meerdere keren per jaar, zolang er maar goede sneeuw ligt. Meestal kiezen we voor Frankrijk, omdat de skigebieden erg uitgestrekt en onderling verbonden zijn. We zijn best ervaren skiërs en trekken er graag extra ver op uit. Bovendien heb je in Frankrijk sneeuwzekerheid in de hoge gebieden én een grote diversiteit aan pistes en natuur. Zo zijn de pistes van La Plagne heel lang en ski je in Courchevel in de bossen, magisch! Courchevel was trouwens een van onze mooiste reizen. In de zomer kun je er ook fietsen, zwemmen en golfen, zoals wij deden tijdens een culinaire en sportieve reis met een verblijf in hotel Le Chabichou.

We zijn fan van de Franse skischool, l’Ecole du Ski Français.

Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding verkiezen we momenteel voor de wintersport Val Thorens. Je bevindt je in Les 3 Vallées en hebt 600 kilometer aan sublieme pistes op een hoogte van 2.300 meter, met de Col de Rosael rond de 3.000 meter! Eens boven heb je het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Ook in Tignes ski je hoog en het vormt samen met Val d’Isère de gigantische Espace Killy, met 2.000 meter hoogteverschil. Natuurlijk zijn we fan van de Franse skischool, l’Ecole du Ski Français. Onze kinderen leerden met hen skiën en nu volgen onze kleinkinderen er les. De leraars leggen alles nauwkeurig en stapsgewijs uit én ze leren angsten overwinnen. Voor ons is een skireis in Frankrijk een echte totaalbelevenis!”

Zin om ook te gaan skiën? Neem een kijkje op de website van France Montagnes of op de website voor toerisme in Frankrijk.