Grenzeloos outdoorplezier in het verbazend gevarieerde Zillertal

© Zillertal Tourismus, Thomas Pfister
Toerisme Oostenrijk
Toerisme Oostenrijk
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

14 april 2022, 09:13 Bijgewerkt op: 26 april 2022, 09:38

In het Zillertal tonen de Alpen zich van hun veelzijdigste kant. Maar niet alleen de natuurpracht zorgt hier voor een wow-effect. Ook de mogelijkheden om van de bergwereld te genieten zijn hier bijna onuitputtelijk. Rustig, sportief, avontuurlijk én culinair.

Dat de natuur in het Zillertal blijft verrassen, heeft ongetwijfeld iets te maken met de uitgestrektheid. Deze grote vakantieregio bestaat namelijk uit een brede vallei met verschillende zijdalen, waar in totaal zo’n 25 gemeenten liggen. Dat betekent ook bijzonder veel landschappelijke afwisseling: brede akkers, sappige almen, hellingen vol dennenbossen, ruisende bergbeken, spiegelgladde meren, steile rotsen en kale gletsjers.

De outdoormogelijkheden zijn perfect op die gevarieerde natuur afgestemd. Of je nu een avontuurlijke ziel bent, van gezellige wandelingen houdt of vooral de rust wilt opzoeken, vroeg of laat maakt je hart hier een vreugdesprong. Zelfs golfen, zwemmen, klimmen, raften of paragliden kan hier. Ook het aanbod kindvriendelijke tochten en speelse belevenissen is ruim. Vergeet bij al die variatie zeker niet om af en toe te genieten van een streekspecialiteit.

Grenzeloos outdoorplezier in het verbazend gevarieerde Zillertal
© Zillertal Tourismus, Daniel Geiger Photography

Wandelparadijs

Wandelen blijft een uitstekende manier om de dagelijkse sleur te vergeten. Met elke stap die je zet, gaat de natuur nog meer fascineren. Dat lukt uiteraard nog beter in een landschap dat achter elke hoek weer nieuwe verwondering triggert. Dat is in het Zillertal geen probleem: de regio telt een indrukwekkende 1.400 km bewegwijzerde wandelroutes in alle moeilijkheidsgraden: van relaxte wegen in het brede dal tot uitdagende tochten op de gletsjers van het Tuxertal en langeafstandspaden. Op zoek naar een extra dimensie? Probeer een van de vele natuurleerpaden, kindvriendelijke belevingsroutes of themawandelingen uit.

Fietsplezier

Met zo’n 1.200 km routes en trails is het aanbod voor fietsers en mountainbikers al even boeiend. Gezinnen met kinderen kunnen kiezen uit verschillende makkelijke tochten langs de mooiste gebieden in de vallei en door zachte bergweiden. Maar ook avonturiers vinden hier spectaculaire trails met pittige hoogteverschillen.

Bergtoppen zonder moeite

Je hoeft die wonderlijke wereld op grotere hoogte niet te missen als je geen zin hebt om je helemaal in het zweet te werken. Tijdens het zomerseizoen zijn tien kabelbanen in het Zillertal geopend. Wandelaars kunnen dan mee naar boven, om ergens op een berg aan hun tocht naar het dal te beginnen. Fietsers kunnen in 7 van de 10 kabelbanen hun fiets meenemen naar boven. Zo kun je zonder immense inspanningen toch een indrukwekkend panoramafietstocht maken.

Bijzonder handig hierbij is de Ziller Activcard. Deze voordeelkaart geeft je niet alleen toegang tot het openbaar vervoer en de zwembaden, maar ook de entree tot deze tien kabelbanen is inbegrepen.

Grenzeloos outdoorplezier in het verbazend gevarieerde Zillertal
© Zillertal Tourismus, (v.l.n.r.) Thomas Pfister – Kevin Ilse – Andre Schönherr – Tom Klocker

Culinair genot

In alle rust bijtanken op een terras met zicht op de bosrijke flanken, besneeuwde toppen of intens groene almen is ook een volwaardige vorm van natuurbeleving. Toch? Dat weten ze in het Zillertal maar al te goed. Meer dan 150 berghutten, herbergen en eethuizen zullen je honger tijdens een ontspannen uitstap, een langere wandeling, een wilde mountainbiketocht of avontuurlijke klimdag aangenaam stillen. Je proeft er authentieke specialiteiten uit het Zillertal, klaargemaakt volgens oude familierecepten. Ook huisgerookte spek, dagverse beekforel of plaatselijk wild zijn typische ingrediënten van een vakantie in de bergen.

Meer info op www.austria.info of www.zillertal.at

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.