Good sitting is good living

Leda-fauteuil

In 1959 beginnen de Galimberti-broers sofa’s en stoelen te tekenen en te produceren in hun atelier ‘Flexform di Galimberti’ in Meda, ten noorden van Milaan. Daarna breiden ze hun gamma uit met tafels, bedden, boekenrekken, … Achter de nieuwe collectie sofa’s en de stoelen voor 2018 zit dus bijna 70 jaar ervaring en doorgedreven vakmanschap.

Voor de collectie 2018 tekende hoofddesigner Antonio Citterio en zijn team naast het zetelsysteem Campiello ook de stoelen- en zetelsreeks Leda.

LEEFZETEL

Citterio is een man met een visie. Zo merkt hij tegen het eind van vorige eeuw een belangrijke verschuiving op in hoe de sofa wordt gebruikt. De sofa blijkt niet langer louter een ‘zitbank’. Citterio realiseerde zich dat het leven op en rond de sofa veranderde. Mensen gebruikten hun sofa namelijk op een heel andere manier dan voorheen. De sofa is een constellatie van verschillende functies geworden: op de zetel van de 21ste eeuw kan men naast rusten en zitten ook werken, telefoneren, ontbijten, met de kinderen spelen, slapen en nog veel meer. Dat nieuwe inzicht vertaalde hij zowat 20 jaar geleden al in een aantal sofaontwerpen. En nu ook weer in de nieuwe Campiello.

Campiello-sofa
Campiello-sofa

De Campiello is een echte leefzetel die strakke, overzichtelijke lijnen combineert met een uitnodigende warmte van ganzendons… Daar gaat u van dromen. En dat mag, want anderzijds staat deze sofa stevig op de grond, op een elegante gietaluminium basis afgewerkt met een grijze, gouden of bronskleurige lak. Verchroomd, gepolijst of zwart gechromeerd.

Hera-fauteuil
Hera-fauteuil

TRADITIONEEL EN MODERN

Elegantie vinden we ook terug bij de Leda-stoelen en -fauteuils. Daar vallen vooral de mooie details op, de stoffering, de naden, het hout, … Het is handwerk en dat voel je. Het Leda-gamma is een typisch voorbeeld van hoe Flexform, in een tijd van doorgedreven gestandaardiseerde productie, het ambachtelijk vakmanschap de ereplaats geeft die het verdient. Een mooi evenwicht tussen traditie en moderniteit.

Meer informatie over de nieuwe collectie kan je hier terugvinden.