Gezond slapen in een natuurhouten bed van TEAM 7

float © TEAM 7

Meer en meer mensen die toe zijn aan een nieuw bed of matras, hebben oog voor natuurlijke, gezonde materialen. Als er één merk uitspringt in de combinatie van duurzaamheid en topdesign, dan is het wel TEAM 7. Deze Oostenrijkse fabrikant garandeert een volstrekt natuurlijke, gezonde slaapomgeving met puur massief hout, eco-gecertificeerd slaaptextiel en prachtige kasten.

We worden steeds gevoeliger voor gezonde slaapoplossingen zoals die van TEAM 7. Bewuste consumenten kiezen steeds meer voor bedden en toebehoren die 100 % natuurlijk zijn, zonder compromissen. En in een TEAM 7 bed zit zelfs geen metalen schroefje, alles is van zuiver hout.

aos slaapsysteem
aos slaapsysteem© TEAM 7

De absolute top – aos

Met aos heeft TEAM 7 een van de meest geavanceerde slaapsystemen wereldwijd ontworpen. Het systeem omvat een inlegframe, een verend element, een matras en hoes. Alle onderdelen zijn gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen: hout, natuurlijke latex, biokatoen, scheerwol, Tencel cellulosevezel en maïsvezel. Net als alle TEAM 7 bedden is aos volledig metaalvrij, zodat magnetische velden niet kunnen worden versterkt.

Het ergonomische comfort van het aos slaapsysteem is het neusje van de zalm. In om het even welke slaaphouding wordt de wervelkolom ontlast en het lichaam op de juiste manier ondersteund.

Combineer aos met een van de TEAM 7 bedden en je droomt zachter – en natuurlijker – dan je je ooit kon voorstellen.

riletto
riletto© TEAM 7

riletto, float en mylon

In het riletto bed van TEAM 7 voel je de natuur vlakbij. Prachtig massief hout in solide diktes, ontworpen door Kai Stania en bekroond met een red dot design award. Inspringende glijders geven het bed een zwevende uitstraling. Het hoofdeinde en de bedzijdes kunnen worden bekleed met leder. De uitvoering met massief houten consoles als nachttafels is bijzonder indrukwekkend. Bij dit bed hoort een volledige collectie slaapkamermeubelen, uitgevoerd met greeploze fronten en touch-to-open techniek.

mylon
mylon© TEAM 7

Het mylon bed, een creatie van Jacob Strobel, is een ranke verschijning. Het hoofdeinde en de bedzijdes zijn bekleedbaar met stof of leder dat afneembaar is om te reinigen. In de volledig houten uitvoering heeft het hoofdeinde vier horizontale sporten.

Het float bed is een pareltje van tijdloos mooi design. In combinatie met een hoge matras biedt het de ervaring van een boxspring. Maar tegelijk heeft dit bed een fijne, elegante uitstraling. Het hoofdeinde is beschikbaar in hout, leder of stof. De bijpassende float nachtkastjes zijn geschikt voor wandmontage of krijgen een massief houten onderstel, afstembaar op de bedhoogte voor een perfecte combinatie met een boxspring.

Kastinterieurs

Gezond slapen in een natuurhouten bed van TEAM 7
© TEAM 7

Zoals het hoort bij echt design heeft ook het innerlijke de grootste aandacht gekregen. Zo kunnen kastinterieurs helemaal naar behoefte, op maat, worden ingevuld. En zijn ze uiteraard uitgevoerd in hetzelfde prachtige massieve hout. Denk aan lades met een waaier van indelingsmogelijkheden, uittrekbare pantalonhouders, interne verlichting … Wat de klant ook wenst, TEAM 7 heeft het.

Passie voor natuurlijk hout

TEAM 7 werkt uitsluitend met zes Europese houtsoorten uit bossen die het zelf duurzaam beheert. Klanten hebben de keuze uit elzenhout, beukenhout, eikenhout, kersenhout, notenhout en alpenden. Eiken- en notenhout zijn eveneens in een wilde variant verkrijgbaar. Het hout wordt uitsluitend veredeld met natuurlijke olie. Zo blijft het openporig en kan het ademen.

Over TEAM 7

TEAM 7 staat voor voor natuurlijkheid en tijdloze klasse. Het merk staat synoniem voor een moderne lifestyle in het teken van duurzaamheid en esthetiek. Een van de belangrijkste succesfactoren naast het ecologische motief is het unieke design dat TEAM 7 ondertussen al afgerond 50 internationale bekroningen heeft opgeleverd.