Geniet volop van de natuur in Rijnland-Palts

© Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH
Toerisme Duitsland
Toerisme Duitsland
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

23 oktober 2023, 14:00 Bijgewerkt op: 6 november 2023, 10:55

Zin in een flinke portie intens natuurplezier? Trek dan je wandelschoenen aan en rep je naar Rijnland-Palts, net over de Belgische grens. Je komt er terecht in een groen wandel- en fietsparadijs, dat je zowel met de trein als met de bus makkelijk milieuvriendelijk kunt verkennen. Laat je inspireren door deze highlights.

Ga wandelen tussen kastelen

Wandelen is een Duitse nationale hobby. Daar zitten de fantastische wandelroutes natuurlijk voor iets tussen, en daarvan vind je er een pak in Rijnland-Palts.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit tientallen luswandelingen rond kastelen. Als massieve bewakers torenen de imposante burchten uit boven de diepe dalen van de kronkelende Rijn, de Moezel en andere rivieren. Je wordt getrakteerd op goed bewegwijzerde paden, maar ook op adembenemende vergezichten op mystieke heuvels, majestueuze rotsen en glooiende wijngaarden.

Pfalzgrafenstein © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Ontdek het nationaal park Hunsrück

Het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald is eenabsolute must voor outdoorfans. Het jongste nationale park van Duitsland is een fascinerende wildernis van maar liefst 10.000 hectare. Een ongerept paradijs voor biodiversiteit, met eeuwenoude beukenbossen en zeldzame heidevelden. Tegelijk vind je hier ook bijzondere cultuurschatten zoals de Keltische ringmuur in Otzenhausen, middeleeuwse kasteelruïnes en oude edelsteenmijnen.

Tijdens een excursie laat een parkranger je kennismaken met zeldzame dieren zoals zwarte ooievaars en wilde katten, en neemt hij of zij je mee naar de mooiste bossen en heuvels in het park. Mis ook de Geierlay hangbrug niet voor een spectaculair uitzicht over het Mörsdorfer Bachtal. Leuk voor gezinnen met kinderen!

Geierlay Hangbrug © Dominik Ketz / Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Slaap in de natuur

Helemaal tot rust komen na een dagje ongerepte buitenlucht? Je wordt heerlijk zen in een betoverende accommodatie in het midden van de weidse natuur. In Camping Park Weiherhof logeer je in een wijnvatvormig houten huisje mét terras en een fantastisch uitzicht op het meer. Ga naar buiten en je zit zó op een resem wandelpaden die de regio doorkruisen. Ook de schattige houten tiny houses van de  Campingpods Heimat in Gehlweiler hebben een magistraal achtergronddecor: de heuvels en bossen van het Natuurpark Soonwald-Nahe.

© Dominik Ketz / Mosellandtouristik GmbH

Download de reisplanner

Geen beter begin van je avontuur dan de Reisplanner Rijnland-Palts. Je vindt er niet alleen alle wandel- en fietsroutes, maar ook de toeristische highlights en een lijst van logies. Allemaal in het Nederlands! Bovendien kun je er ook wandelingen bekijken die speciaal ontworpen zijn voor gasten die met de trein reizen.

© Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH

Ontdek meer over Rijnland-Palts hier, gelegen nabij de grens met België en daarom makkelijk bereikbaar via trein of bus!

Ontdek de andere duurzame belevenissen hier.

In de nieuwe podcast “Duitsland Vakantieland” gaat Ben Roelants in gesprek met reizigers over hun ervaringen in Duitsland. Zo trok actrice Lauren Müller voor de eerste drie afleveringen naar Essen in Noordrijn-Westfalen, Hunsrück in Rijnland-Palts en het Zwarte Woud in Baden-Württemberg. Benieuwd wat Lauren van de drie bestemmingen vond? Luister hier!