Geniet van het zwarte goud van Baden-Württemberg

© Thomas Hoppe

Fango, turf of modder: aarde heeft helende krachten. Deze natuurlijke remedies zijn al heel lang bekend en ook vandaag valt daar weinig op af te dingen. Maar het beste is om het zelf uit te proberen. In Baden-Württemberg, natuurlijk!

Een aangename, kalmerende warmte verspreidt zich over het hele lichaam… Een heerlijk gevoel treedt in en laat ons ontspannen en volledig loslaten… De warmte van de aarde die langzaam op het lichaam inwerkt… dat is wat een modderbad van ongeveer 40 graden te bieden heeft. Of zelfs een bad met daarin turf. De genezende kracht van modder, turf of zelfs de vulkanische grond die ook fango wordt genoemd, is al heel lang bekend en wordt ook nu nog gebruikt voor een bad of een pakking. Warm of toch liever koud? Jij kiest!

Geniet van het zwarte goud van Baden-Württemberg
© Gesundheitszentrum Federsee, Ingo Rack

Kuuroorden

De helende kracht van modderbaden is goed bekend in de regio Opper-Zwaben in Baden-Württemberg. Drie erkende (en bekende) kuuroorden hebben er zich gespecialiseerd in behandelingen met geneeskrachtige modder. Het charmante Bad Wurzach is het oudste modderkuuroord in Baden-Württemberg. In het feelMOOR Gesundresort kan je genieten van een doeltreffende kuur in een van de vijf adembenemend mooie modderbadkamers. Hier onderga je de ontspannende, ontstekingsremmende en heilzame effecten van een modderbad. Je ligt in een rustieke houten kuip… onder een prachtige sterrenhemel.

Gelijkaardige ervaringen – en therapeutische behandelingen – ontdek je in Bad Buchau en in Bad Waldsee. Ook hier doet ‘het zwarte goud’ wonderen, vooral bij gewrichts- en spierklachten zoals reuma. Omdat de warmte heel langzaam in het lichaam doordringt, ontstaat een zogenaamde genezingskoorts (hyperthermie). Die houdt ongeveer twee uur aan en dat activeert je lichaamseigen afweer en je zelfgenezend vermogen.

Wellness en excursies

Je krijgt al zin om zo’n bad uit te proberen? Boek meteen een reisje naar de experts ter plekke en laat je door hen begeleiden tijdens je modderkuur. Je hebt de keuze tussen diverse pakketten en zelfs proefaanbiedingen. Voor weinig geld kan je je al onderdompelen in een wereld van ontspanning. En modder en turf zijn niet exclusief voorbehouden voor het bad. Je komt modder en turf ook tegen op wandelingen. In de onmiddellijke omgeving nodigen dorpjes je uit tot rustgevende excursies. Desgewenst neem je deel aan gegidste rondleidingen. Er zijn ook tentoonstellingen en een ritje met de ‘Torfbähnle’, de turftrein, mag zeker niet ontbreken. Je leert er meer over de ontstaansgeschiedenis, de bijzonderheden van het landschap en natuurlijk de lokale fauna en flora.

Geniet van het zwarte goud van Baden-Württemberg
© feelMOOR Gesundresort, Ingo Rack

Weg van de stress

Kortom, in Baden-Württemberg staats niets in de weg van een actieve wellnessbreak van de hoogste kwaliteit, of het zou je agenda moeten zijn! Maak tijd vrij. Want als je even weg wil van de hectiek, van de stress en van het leven van alledag, dan ben je hier in goede handen. Bewezen kwaliteit en werkzame natuurlijke producten gaan hier hand in hand en bezorgen je een welverdiende time-out.

Geniet van het zwarte goud van Baden-Württemberg
© Thomas Hoppe
Geniet van het zwarte goud van Baden-Württemberg

Ontdek de modderbaden en de excursies van Baden-Württenberg hier.