Flexform 2018 gaat voor ‘good design’

Campiello-sofa

De Flexform-collectie 2018 staat onder het mooie gesternte van good design. Voor de één betekent good design de perfecte, ergonomische zetel, voor de ander gaat good design over kwaliteit. Ontwerper/architect Antonio Citterio, die al sinds 1967 de designafdeling van Flexform leidt, heeft het over het samengaan van een hele rist factoren.

Voor Flexform gaat good design over meubels die ontwikkeld zijn om lang mee te gaan, om dag in dag uit gebruikt te worden zonder in te boeten op verfijning en uitstraling. Daardoor past de nieuwe Flexform-collectie harmonieus in elke omgeving en creëert ze een ontspannen en comfortabele sfeer. Zo wordt elk huis een echte thuis.

Hera-fauteuil
Hera-fauteuil

HET DAGELIJKSE LEVEN 2.0

Het good design-concept is de subtiele rode draad die door de Flexform-collectie van dit jaar loopt – de gemene deler van een hele reeks gloednieuwe banken, fauteuils en accessoires. Met dit good design-thema kijkt Citterio over zijn schouder naar de geschiedenis, want de good design-idee ontstond al in de jaren 40 en 50 in de Verenigde Staten: het combineren van verschillende kwaliteiten zoals innovatie, functionaliteit en artistieke schoonheid.

Hoewel dat laatste, de esthetiek van een product, nooit een doel op zich mag worden. Bij good design gaat het in de eerste plaats over een zuiver functioneel design, zonder decoratie. Antonio Citterio: “Good design is er om het dagelijkse leven van iedereen te verbeteren. En dat is wat Flexform-producten, en de collectie 2018 in het bijzonder, onderscheidt: het zijn herkenbare meubels die ontworpen zijn voor dagdagelijks gebruik – ze zijn ergonomisch en gebruiksvriendelijk.”

Zefiro-tafel en Hera-stoelen
Zefiro-tafel en Hera-stoelen

GOOD FORM 2018

Voor de nieuwe Flexform-collectie is het in de eerste plaats de creatieve hand van Antonio Citterio die de elegante lijnen zet voor onder andere de Campiello-sofa, de Leda- fauteuils en -stoelen, de Hera-fauteuils en –stoelen en het Adda-bed. Daarnaast tekende het designteam van architect en designer Carlo Colombo dit jaar bijvoorbeeld de Alison- en de Sveva-fauteuil. De Buratti-broeders hielden het bij een nieuwe tafellijn.

Meer info over de collectie kan je hier terugvinden.