Fit in ‘uw kot’: blijf in conditie met slimme home-fitnesstoestellen

De coronacrisis schudt ons leven en onze gewoonten door elkaar. We zitten vaker aan huis gekluisterd dan ons lief is, mogen alleen maar wandelen of fietsen in de buurt, bovendien zijn ook alle fitnesscentra dicht. Toch hoeft dat geen ramp voor je conditie of stressniveau te zijn. Met een systematische aanpak en een passend fitnessproduct, maak je van de nood een deugd.

Een nieuwe fitnessroutine

Op zoek naar een nieuw evenwicht met voldoende uitdagingen voor je portie lichaamsbeweging? Deze tips helpen je op weg:

* Zoek over de middag al even de buitenlucht en de zon op. Een korte wandeling, lichte jogging of rit met de fiets doorbreekt je indoorleven. De zon is ook uitstekend voor je humeur en vitamine D-productie.

* Las elke week minstens drie vaste momenten in om doelgerichter te trainen en je conditie of spierkracht te verbeteren.

* Vul je fitnessmoment niet altijd in met dezelfde oefenreeks, maar zorg voor afwisseling. Kijk voor inspiratie eens op het YouTube-kanaal van Technogym voor korte, intensieve huiskamer-workouts ‘Train at home’, die je ook live via Instagram kunt volgen.

* Probeer een huisgenoot of online vriend(in) warm te maken om samen te trainen, zo motiveren jullie elkaar.

* Neem na je activiteit even de tijd om te stretchen en weer mentaal te ‘landen’. Dat is niet alleen goed voor spieren en pezen, maar werkt ook een maximaal tegen stress.

Start to homefitness

Met deze vernuftige trainingstoestellen maak je van thuis trainen een effectieve en prettige kwestie, die op je lijf is geschreven.

1. Technogym Bike: cycling-lessen uit de hele wereld

Noem deze nieuwe hometrainer vooral geen fitnessfiets. De Technogym Bike is namelijk bedoeld voor een veel completere workout. Volg op het superscherpe 22-inch beeldscherm live en on-demand cycling-groepslessen van befaamde instructeurs uit de hele wereld.

Fit in 'uw kot': blijf in conditie met slimme home-fitnesstoestellen

Bij de fiets horen gewichtjes van 1,5 kg. Nu hier beschikbaar.

2. Personal Line: luxecardio met persoonlijke beleving

Hoe mooi fitness rijmt op design, toont deze Personal Line-reeks. Speciaal voor Technogym ontwierp de Italiaanse architect-designer Antonio Citterio een loopband – Run Personal, hometrainer – Bike Personal en crosstrainer – Cross Personal. Via een groot touchscreen personaliseer je je trainingsprogramma en voeg je Netflix-, YouTube-, tv-, website-, social media- of app-voorkeuren toe.

3. Skill Line: voor atletische ambities

Beter, sneller, krachtiger. Als je je grenzen wilt verleggen en je prestaties efficiënt naar een hoger niveau wilt tillen, zijn de Skill Line performance-toestellen onmisbaar. Bestaande uit onder andere Skillbike, Skillrun en Skillrow die cardio en kracht in één toestel combineren. Deze productlijn is ontwikkeld in samenwerking met topatleten en sportteams uit de hele wereld.

4. MyRun: voor fervente hardlopers

Met MyRun bereik je als ambitieuze loper je doel op een bijzonder efficiënte manier. Dit professionele toestel werd door hardlopers ontworpen, houdt rekening met de lengte van je persoonlijke looppas, snelheid of stapfrequentie, en geeft gedetailleerde feedback over je hardlooptechniek. Ook de ondergrond is instelbaar. Fijn detail: MyRun kan muziek uitkiezen die perfect bij je loopritme past.

Fit in 'uw kot': blijf in conditie met slimme home-fitnesstoestellen

5. Unica: complete krachttraining

Op zoek naar een compact trainingsstation waarmee je alle grote spiergroepen kunt verstevigen? In 1986 al bedacht Technogym een krachtstation voor thuisgebruik dat amper 1,5 m² plaats inneemt. Het succesnummer heet Unica en zit nu in een heel nieuw jasje. Goed voor +25 verschillende krachtoefeningen.

6. Wellness Ball Active Sitting: doorbreek het starre zitten

Uren na elkaar in een starre houding zitten is nefast voor je gezondheid. Regelmatig rechtstaan en een paar stappen zetten is één optie. Nog beter is het om ook achter je bureau, eettafel of voor de tv op de Wellness Active Sitting Ball te zitten. Zo blijven je core-spieren al zittend continu actief, werk je aan je evenwicht en verbeter je je houding. Na een actieve ‘zitdag’ kun je met de gymbal nog specifieke fitnessoefeningen doen.

Fit in 'uw kot': blijf in conditie met slimme home-fitnesstoestellen

Train at home met Technogym

Train at home zijn, we noemden het al even, korte, effectieve huiskamer-workouts van Technogym, superleuk om te doen. Je hebt niets nodig alleen wat ruimte. In overzichtelijke video’s wordt per keer één spiergroep aangepakt. Liever een total body workout? Ga dan voor HITT. Deze trainingen volg je live via Instagram of kijk terug op YouTube.

Laat zien hoe jij traint met Train at home en/of de fitnessproducten van Technogym door de volgende hashtags te gebruiken: #trainathome #itrainathome. Voeg @technogym toe, en wie weet beland je in een van de stories van Technogym!

Surf voor alle info en nog meer home-fitnesstoestellen naar de website.

Of bel direct met Technogym voor meer informatie: 0800 3322448 (gratis telefoonnummer voor Benelux).