Een tv-toestel dat met je interieur versmelt

Jarenlang legden tv-toestellen hun eigen wet op. Met hun imposante design waren ze heer en meester over de huiskamer. Vandaag is de manier van tv kijken aanzienlijk geëvolueerd. Het toestel is elegant en fascinerend, maar tegelijk kan het bijna verdwijnen en volledig met het interieur versmelten. Een les in magie met de QLED TV van Samsung.

De televisie is ook vandaag nog altijd het centrale element van de woonkamer, waarrond de ruimte verder wordt ingericht. De keuze van je toestel is beslissend voor al de rest. Wie nog wat weigerachtig stond tegenover de aankoop van een groot scherm uit vrees dat het te invasief zou zijn, heeft nu geen reden meer om te twijfelen: het nieuwe QLED TV-gamma van Samsung past zich aan elk scenario aan. Het design met onvergelijkbare finesse maakt van je tv-toestel een echt decoratiestuk … maar het kan evengoed helemaal in je interieur versmelten.

Waar is het scherm gebleven?

Een groot, zwart scherm, dat de hele kamer overheerst: het is niet echt een decoratief hoogstandje. Je kan natuurlijk kiezen voor een meubel dat perfect op de lijnen van de tv is afgestemd of wandbekleding die bij de kleur van de tv past. Je kan hem ook in een kast verstoppen. Interieurexperts zouden er uren over kunnen praten. Maar zou de ideale oplossing niet zijn dat je het toestel doet verdwijnen of er juist een blikvanger van maakt, naargelang je persoonlijke voorkeur?

Met de Ambient Mode van de QLED TV van Samsung integreert het tv-toestel zich perfect in het interieur. Deze functie biedt drie opties: afhankelijk van je keuze wordt je toestel een decoratief element, een display voor nuttige info (bv. de weersvoorspellingen) of een schitterende fotolijst. Maar Samsung ging zelfs nog een stap verder: met de app SmartThings kan je een foto nemen van de muur achter de tv en deze als bureaublad van je tv-scherm gebruiken, waardoor dit als het ware verdwijnt.

De kabels verdwijnen, het scherm versmelt met het interieur en de tv verandert op magische wijze.

Praktisch design

Het design van tv-toestellen gaat mee met zijn tijd en ook de stijl evolueert. Vandaag is het sleutelwoord ‘discretie’. Het grote probleem was echter vaak nog de lelijke wirwar van kabels en het stof dat zich daartussen ophoopte. Daarom kregen de designers en onderzoekers van Samsung de opdracht een efficiënte, maar tegelijk ook praktische oplossing uit te werken.

De combinatie van de One Connect Box en de QLED TV van Samsung maakt elke verbinding onzichtbaar. Een enkele, doorzichtige kabel, de Invisible Cable, verbindt de tv met de Box, waarop je alle randapparatuur aansluit. Zelfs de elektrische voedingskabel verdwijnt! En heb je zin om je toestel in de hoogte te hangen, dan plak je hem gewoon tegen de muur met het wandbevestigingssysteem No Gap Wall-Mount van Samsung.

Kleur en intelligentie

Om ten volle van je favoriete programma’s te genieten, moet het beeld van topkwaliteit zijn. Televisie blijft mensen samenbrengen en ontroeren: een tv-serie, een show, een groot sportevenement, zoals de Werelbeker voetbal, of een adembenemende documentaire, zoals The Blue Planet… De QLED TV is het eerste tv-toestel met een kleurvolume van 100 %, goed voor een miljard extra kleuren en eindeloze schakeringen.

De technologische mogelijkheden lijken oneindig. De QLED TV is ook een Smart TV. Met een klik heb je niet alleen toegang tot al je favoriete content, maar ook tot de andere toestellen in huis die erop aangesloten zijn: de koelkast, de bel, de stofzuiger, de wasmachine, …

Mooi, intelligent, discreet en efficiënt: deze tv grenst aan het sublieme …

Ontdek hier de andere artikels van dit dossier.