Een resoluut moderne en eigentijdse tv

Vandaag kan de televisie dankzij de technologie een veelheid aan functies vervullen en zo beantwoorden aan de blijkbaar eindeloze wensen van het publiek. Designobject of discreet toestel – de opties spelen in op de huidige trend van eenvoud, elegantie en prestatie. Gadgets, die meer dan gadgets zijn …

Op de markt verschijnen er om de haverklap nieuwe accessoires, in het bijzonder op het gebied van de hifi, waar zowel de kenner als de leek altijd op de uitkijk staan voor technologische vooruitgang die het leven gemakkelijker maakt. Bij de aankoop van een nieuwe tv worden we soms overdonderd door de afmetingen van een HEEL groot scherm of een ultraeenvoudige afstandsbediening, een buitengewone soundbar of onzichtbare aansluitingen. Volg de gids met Samsung. Het gloednieuwe gamma QLED TV tilt de ervaring van het tv-kijken naar een hoger niveau.

Wanneer technologie en design hand in hand gaan

De accessoires zijn misschien niet rechtstreeks bepalend voor de kwaliteit van een plat scherm, maar geven het toestel wel klasse en maken het verschil tussen een goede tv en een fantastisch toestel. Hetzelfde geldt voor het design. Samsung schittert in beide aspecten met de nieuwe generatie van TV QLED.

– Het kader dat nog rond de meeste platte UHD-schermen zit, is hier verdwenen. Zo komt het beeld in alle schoonheid tot zijn recht. Deze tv-toestellen kenmerken zich door een elegante, minimalistische lijn volgens een 360° Metal Design, een term die verwijst naar de stevige, ultrafijne gemetalliseerde plaat die vorm geeft aan de rug van het toestel. Zo ziet dit er aan de achterzijde even geraffineerd uit als aan de voorzijde.

– Met het No Gap Wall-Mount systeem bevestig je je tv snel en gemakkelijk aan de wand. Dit systeem geeft de woonruimte meteen een onweerstaanbaar homecinema-effect.

– Maar voor wie zijn tv vanuit alle hoeken wil laten schitteren, zodat zijn globale esthetiek helemaal tot zijn recht komt, is het design van de voet essentieel. Samsung stelt een ongezien divers gamma voor: met de voet Studio plaats je de tv als een schilderij op een ezel. Het resultaat is van verbazingwekkende allure! De Tower, een elegant, gepolijst blok, kan het toestel tot 15° naar links of rechts draaien. Hierbij bewijst de befaamde Invisible Cable, verbonden met de One Connect Box, nog maar eens zijn nut!

Orde in de sofa

Maar waar ligt die verduivelde afstandsbediening? Typisch: je wil van zender veranderen of de tv wat luider zetten, maar hebt de afstandsbediening van de blu-rayspeler in de hand … Een nieuwe stap in de richting van ultieme eenvoud met een enkele afstandsbediening voor alle toestellen. Dankzij de One Remote Control bedien je alle toestellen met de telegeleide Smart Control van Samsung. Slechts enkele toetsen geven toegang tot de gewenste inhoud en functies. Gedaan met die collectie afstandsbedieningen, gedaan met op de tast zoeken in het donker. De trend is eenvoud binnen de gesofisticeerdheid.

Ontdek hier de andere artikels van dit dossier.