Een pauze om opnieuw verbinding te maken met de natuur

Wat als je eens wat tijd neemt voor jezelf, een speciaal moment om een uitzonderlijke gin te proeven? Een die bovendien volledig geworteld is in het terroir en de seizoensgebondenheid van het wilde eiland Islay, voor de kust van Schotland.

The Botanist is de eerste gin die op ambachtelijke wijze gedistilleerd wordt in de Bruichladdich-distilleerderij op Islay. De gin dankt zijn uniekheid aan de 22 lokale planten (bessen, bloemblaadjes en bladeren) die zorgvuldig zijn geselecteerd en op een eerlijke manier en met de hand geoogst worden langs de heuvels, kustlijn en moerassen van Islay.

Subtiele en verscheiden smaken

De authentieke drank komt in een prachtige fles bekleed met de Latijnse namen van de planten die hij bevat. The Botanist verrast dan ook met een complexe en delicate smaak. De veelzijdige smaak onderscheidt zich overduidelijk van andere gins en onthult zich geleidelijk. De gin zit boordevol verrassende tonen: bloemig, fris, citrus, zoet, kruidig, aromatisch, aards… De verscheidenheid aan ingrediënten en het distillatieproces dragen bij tot de perfecte, geslaagde alchemie. De inspirerende gin blijft ver weg van conventies en geeft elke proever de kans om zijn eigen ervaring te beleven.

Een pauze om opnieuw verbinding te maken met de natuur

Inspiratie voor het serveren

Aangezien The Botanist een ware weerspiegeling is van de wilde ziel die Islay kenmerkt, is de beste manier om The Botanist te drinken de manier die je zelf kiest. The Botanist kan puur gedronken worden, maar hij kan ook verwerkt worden in een cocktail of gin-tonic. De perfectie ligt in hem te combineren met andere lokale en seizoensgebonden ingrediënten die je inspireren om de natuursmaken die je omringen te (her)ontdekken.

Hieronder vind je vier recepten die je kan aanpassen naar eigen smaak of naar het facet van de gin dat je wil benadrukken.

1. The Botanist & tonic met clementine en salie

Een pauze om opnieuw verbinding te maken met de natuur

De aardse kant van salie gaat heerlijk samen met het zoete van de citrus en versterkt de smaak van je gin-tonic perfect.

Ingrediënten:

* 50 ml The Botanist-gin

* ijsblokken

* enkele partjes van een clementijn

*· een takje verse salie

* 100 ml premium tonic

Bereiding:

* Giet The Botanist-gin in een glas gevuld met ijsblokken en doe er de tonic bij.

* Garneer de gin-tonic met clementijnpartjes en een salietakje.

* Geniet!

2. The Botanist & tonic met bramen en rozemarijn

Een pauze om opnieuw verbinding te maken met de natuur

De licht wilde smaak van de bramen en de rozemarijn tillen de degustatie van je gin-tonic naar een hoger niveau.

Ingrediënten:

* 50 ml The Botanist-gin

* ijsblokken

* 4 à 5 bramen

* een takje verse rozemarijn

* 100 ml premium tonic

Bereiding:

* Giet The Botanist-gin in een glas gevuld met ijsblokken en doe er de tonic bij.

* Garneer de gin-tonic met de bramen en een takje rozemarijn.

* Geniet!

3. The Botanist & tonic met perzik en kamille

Een pauze om opnieuw verbinding te maken met de natuur

De perzik geeft een fruitige amandeltoets aan de gin. Ideaal voor op zonnige dagen.

Ingrediënten:

* 50 ml The Botanist-gin

* ijsblokken

* een partje van een verse perzik

* enkele takjes verse kamille

* 100 ml premium tonic

Bereiding:

* Giet The Botanist-gin in een glas gevuld met ijsblokken en doe er de tonic bij.

* Garneer de gin-tonic met een perzikpartje en enkele kamilletakjes.

* Geniet!

4. The Botanist & tonic met pompelmoes en tijm

Een pauze om opnieuw verbinding te maken met de natuur

Dit recept is heel makkelijk om te maken en enorm aromatisch. Deze gin-tonic zal je zintuigen prikkelen.

Ingrediënten:

* 50 ml The Botanist-gin

* ijsblokken

* een partje van een pompelmoes

* een takje verse tijm

* 100 ml premium tonic

Bereiding:

* Giet The Botanist-gin in een glas gevuld met ijsblokken en doe er de tonic bij.

* Garneer met een pompelmoespartje en een takje verse tijm.

* Geniet!

Ons vakmanschap drink je met verstand. Ontdek het hier.