“Een onvergetelijke ervaring op de wintercamping”

© Stéphanie Roggeman en Frederik Dekens

Stéphanie Roggeman en Frederik Dekens uit Drongen vertellen over hun ski-ervaring in de Franse bergen.

“We trekken wel vaker naar de bergen, maar een van de mooiste skireizen was ongetwijfeld onze vakantie in Pralognan-la-Vanoise, samen met ons dochtertje Amélie en haar grootouders. Pralognan is een heel charmant, authentiek skidorpje in de Franse Alpen, ideaal voor kinderen. We verbleven er net na het kerstverlof, tijdens de zogenaamde witte weken, waardoor het minder druk was en we zonder wachten in de liften konden.

Ons dochtertje volgde skilessen en was enorm enthousiast.

Onze activiteiten? Meestal trokken we er ’s morgens samen op uit voor een wandeling in de bergen of een skitochtje, in de namiddag kreeg Amélie skiles. Geloof me, ze praat nu nog over haar skileraar Sylvestre, zo enthousiast was ze! Hoewel ze nog geen of weinig Frans verstond, was ze perfect mee met de lessen. Goed opletten helpt en Sylvestre gaf haar net dat tikkeltje meer aandacht. Tijdens haar lessen gingen mijn man en ik skiën of maakten we een wandeltocht met sneeuwschoenen.

Of we teruggaan? Zeker!

Naast de aangename ervaring met de Franse skischool en onvergetelijke sneeuwbalgevechten, onthouden we vooral de gastvrijheid van onze zuiderburen. We logeerden aan de rand van Pralognan, in Résidence Les Hauts de la Vanoise, en deden onze boodschappen in het lokale supermarktje mét levering aan huis! We spoorden namelijk vanuit Gent tot in Moûtiers, om vervolgens met een gereserveerde taxi onze eindbestemming te bereiken. En ja, de après-ski is er top met veel gezellige bars en restaurants, ook hogerop in de bergen. Of we teruggaan? Zeker! We ontdekten namelijk de wintercamping of ‘camping caravaneige’Alpes Lodges Le Parc Isertan, waar je ofwel in je eigen wintervaste caravan of motorhome slaapt, ofwel in een tipitent of chalet. Echt iets uniek!”

Zin om ook te gaan skiën? Neem een kijkje op de website van France Montagnes of op de website voor toerisme in Frankrijk.