Een natuurhouten keuken van TEAM 7 als warme hart van uw woning

k7 © TEAM 7

Met massief natuurhout, design en geavanceerde technologie maakt TEAM 7 keukens die gemakkelijk een leven meegaan. Deze Oostenrijkse meubelfabrikant is de internationale benchmark op het gebied van duurzame designkeukens.

Een keuken van TEAM 7 – made in Austria – is maatwerk. De gebruiker kiest de houtsoorten, de indeling, de looks. Alles kan, zelfs kookeilanden die van hoogte kunnen veranderen. En elke keuken is een ideale ontmoetingsplek voor het hele gezin en vrienden.

TEAM 7 kiest radicaal voor duurzame kwaliteit. Het merk heeft een eigen testlaboratorium en beschikt over alle toonaangevende internationale milieulabels. Het hout van TEAM 7 komt uit bossen die het zelf duurzaam beheert en elk meubel is gemaakt van massief natuurhout, alleen met olie veredeld.

De controle van TEAM 7 op een duurzame productieketen, van boom tot klant, is wereldwijd uniek. En meer dan dertig gerenommeerde design awards bewijzen hoe TEAM 7 ook het verschil weet te maken met een eigen, zelfbewuste stijl.

k7

k7
k7© TEAM 7

De k7 keuken, een ontwerp van Kai Stania, is het vlaggenschip onder de keukens van TEAM 7. Elektronisch touch-beslag en een kookeiland met traploos in de hoogte verstelbaar werkblad (van 74 tot 114 cm) bieden een onvergelijkbaar comfort. Met een druk op de knop verandert het werkblad in een sfeervolle moderne bar of ontbijttafel. Onze gepatenteerde, wereldwijd unieke heftechnologie werkt bijna geruisloos.

Het gehele keukenblok is greeploos vormgegeven. De lades zijn voorzien van elektronisch touch-beslag en sluiten en openen door ze licht aan te raken. Eveneens geraffineerd: de ingewerkte pendelgreep in roestvrij staal waarmee twee fronten tegelijk kunnen worden bediend.

Zijn expressieve kracht puurt deze door LGA gecontroleerde en GS-gecertificeerde keuken uit de spannende materialencombinatie van natuurhout, fronten in getint glas, een kwartsstenen of keramieken werkblad en roestvrij staal.

filigno

filigno
filigno© TEAM 7

De filigno keuken valt op door haar sterke geometrische uitstraling en maakt een volledige integratie van keuken en woonkamer mogelijk. Opmerkelijk is de dikte van 12 mm van de panelen, wellicht een unicum in de meubelwereld.

De filigno lijn is van de hand van Tesseraux + Partner uit Potsdam. De architecturale roots van dit ontwerpbureau zijn voelbaar in het rastersysteem dat achter het keukendesign schuilt. Gebruikers kunnen de rasterblokken of modules schakelen om strakke wandkeukens en kookeilanden te creëren die perfect aansluiten bij het woonkamermeubilair van TEAM 7. Zo vullen een wandkeuken en een sideboard elkaar aan met hun uniforme looks. Recent werd de lijn nog uitgebreid met nieuwe wandmeubelen voor de woonruimte.

De keramische werkbladen voor fornuis en aanrecht kunnen als apart opzetelement op het keukenmeubel worden geplaatst. Greeploze fronten, schuifdeuren en inspringende sokkels maken de minimalistische looks van de filigno keuken compleet.

loft

loft
loft© TEAM 7

De loft keuken, ontworpen door Sebastian Desch, is een keuken voor wie houdt van echt vakmanschap en natuurlijke materialen.

Voor de kok bevindt alles zich binnen handbereik in een ergonomisch kookeiland. In het natuurstenen werkblad zit een butcherblok vervat. Het warme natuurlijke hout en de open elementen maken de loft tot een transparant ontwerp, net als een architecturale loftwoning, waarin de gebruiker zelf een gedetailleerde indeling aanbrengt.

In combinatie met de loft aanbouwtafel, optioneel met geïntegreerde besteklade of een uittrekbaar inlegblad, verandert de loft keuken in een trefpunt voor de hele familie. Uitgevoerd in wild eiken of wild notenhout oogt deze keuken bijzonder expressief.

linee met keramische fronten

linee
linee© TEAM 7

De linee keuken van TEAM 7 heeft keramische fronten en geometrische lijnen. Het ontwerp is van de hand van Sebastian Desch.

Het is mogelijk designelementen te integreren in het keukenontwerp, net als in het woonkamermeubilair van TEAM 7. Op die manier ontstaat meer eenheid in het interieur. Designelementen kunnen worden voorzien van glazen deuren of open blijven voor een meer ontspannen look.

Als altijd zijn alle elementen van deze TEAM 7 keuken uitgevoerd in massief natuurhout. Gebruikers kunnen de linee naar wens indelen, van klassieke wandkeuken over kookeiland tot grote familiekeuken.

l1

l1
l1© TEAM 7

De l1 is de ideale TEAM 7 instapkeuken, ontworpen door Sebastian Desch. Een beperktere keuze van uitvoeringsmogelijkheden maakt een voordelige prijs mogelijk, maar verder biedt de l1 net dezelfde eigenschappen als linee: hoogwaardige kwaliteit, horizontaal houtpatroon en dezelfde houtsoorten.

Over TEAM 7

TEAM 7 produceert in Oostenrijk hoogwaardige designkeukens en meubels uit natuurlijk hout. Het werkt met zeven loofhoutsoorten uit eigen, duurzaam beheerde Europese bossen. De productieketen is volledig ecologisch, met minimaal energiegebruik en afvalstoffen.

De productie verloopt uitsluitend in opdracht en op maat zodat geen energie verloren gaat aan voorraadbeheer. De meubelmaker verwerkt tot wel 1000 klantenbestellingen per week. De verticale integratie en assortimentsbreedte van TEAM 7 zijn uniek in de meubelwereld.

De ontwerpers van TEAM 7, ondersteund door een dertigkoppig ontwikkelingsteam, laten het mooiste van de houtsoorten naar boven komen. De tijdloze meubels tonen met hun natuurlijk geoliede oppervlakken het houtpatroon in al zijn pracht.

Meer dan veertig toonaangevende designprijzen bewijzen TEAM 7’s vermogen om natuur, design en techniek in unieke producten te combineren.

Ten aanzien van de eigen medewerkers hanteert TEAM 7 de hoogste sociale maatstaven. Met leveranciers worden duurzame partnerships aangegaan die eveneens aan de milieuvriendelijke en sociale principes van TEAM 7 beantwoorden.

De onderneming, opgericht in 1959, telt 760 medewerkers, waarvan 670 in Oostenrijk. Al sinds de jaren 80 werkt TEAM 7 op een volledig milieuvriendelijke, ecologische basis. In de productie werken voornamelijk opgeleide meubelmakers. Wereldwijd is TEAM 7 in 34 landen vertegenwoordigd.