Duitsland als natuur- en wellnessbestemming

© Kurhaus im Sonnenschein, Jan

Duitsland als reisbestemming? Het klinkt steeds aantrekkelijker voor liefhebbers van kunst en cultuur, voor foodies en zeker voor natuur- en wellnessliefhebbers.

Welzijn en gezondheid wonnen het voorbije jaar aan belang. Natuur en vrije tijd kwamen nadrukkelijk in beeld. Zo nam de vraag naar openluchtactiviteiten en duurzame vakanties toe. Duitsland heeft op dat vlak sterke troeven, zoals de genezende kracht van de natuur en de flair van traditionele kuuroorden en geneeskrachtige badplaatsen. Hier wachten meer dan 350 door de staat erkende en bekroonde kuuroorden en geneeskrachtige badplaatsen je op. De eeuwenlange traditie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor medische verzorging, en bevordert zo genezingsprocessen en preventie. Vakanties in Duitse kuuroorden zijn een unieke belevenis dankzij de historische architectuur van de thermen, de parken en het culturele aanbod. UNESCO zette in 2021 de Duitse badsteden Baden-Baden, Bad Ems en Bad Kissingen op de lijst van Werelderfgoed!

Duitsland als natuur- en wellnessbestemming
© Gesundheitszentrum Federsee, Ingo Rack

Ademhalen en herbronnen

Diep inhaleren van zuivere lucht doet ons gewoon goed, of we nu wandelen, hardlopen of een korte wandeling maken. De gevarieerde landschappen van Duitsland bieden een ongelooflijke verscheidenheid aan decors voor buitenactiviteiten. Een meditatief bosbad? Een lange, ontspannen wandeling langs een meer? Bewegen in de frisse lucht is niet alleen goed voor je gezondheid, het maakt je ook gelukkig! Er zijn zeker genoeg mogelijkheden om actief te worden langs de kust, op heuvels en over heidevelden.

Voelen

In deze tijden is het belangrijker dan ooit om je gezondheid op peil te houden en te verbeteren. De klassieke kneippkuur geeft je een energieboost en verhoogt de weerstand van je lichaam met koudwaterapplicaties en infusies. Thalassotherapie benut de helende werking van de zee via baden en inhalatiebehandelingen. Zwavel- of pekelbaden en modderpakkingen hebben, net als massages, een therapeutische werking… Kuuroorden en spa’s in Duitsland bieden een breed scala aan behandelingen die je gezondheid en je welzijn op een duurzame manier verbeteren.

Duitsland als natuur- en wellnessbestemming
© Oliver Raatz

Genieten en proeven

Beeldschone parken en elegante kuurarchitectuur maken van de Duitse kuuroorden en geneeskrachtige badplaatsen uitgelezen plaatsen om te vertoeven. Traditionele baden behielden hun erfgoed en vulden die aan met innovatieve thermale faciliteiten en kuurplekken. Verwen lichaam én geest: cultuur en kuuroorden gaan samen als zee en strand. Concerten en tijdloze thé dansants werden vaste prik op de evenementenkalender sinds keizers, tsaren en aristocraten meer dan 200 jaar geleden naar Duitse badsteden afzakten. Nu zijn het vooral theatervoorstellingen, lezingen en kunsttentoonstellingen die de aandacht trekken. Tot slot: chefs in de Duitse kuuroorden en welzijnscentra weten vaak culinair plezier, lokale en seizoensproducten en gezonde voeding perfect te combineren. Maak dus binnenkort die verkwikkende reis naar Duitsland…

Duitsland als natuur- en wellnessbestemming
© Sina Ettmer

Ontdek de spa’s en kuuroorden op Germany Travel.