Dromen van je volgende sneeuwvakantie in Oostenrijk

© Österreich Werbung, thecreatingclick.com

Van buitenlandse reizen is nog even geen sprake. Maar dat wil niet zeggen dat dromen van een sneeuwvakantie niet mag. Integendeel, dit is het ideale moment om rustig te bekijken hoe Oostenrijk ervoor kan zorgen dat iedereen in je gezelschap een heerlijke tijd beleeft.

Vakantie betekent dat je weer meer tijd kunt maken voor quality time met de mensen die je graag ziet. In normale tijden is dat voor velen van ons een reis met partner en kinderen, anderen trekken eropuit met vrienden of (schoon)ouders. Al die verschillende karakters en leeftijdsgroepen hebben daarbij hun eigen verwachtingen.

Voor een wintervakantie in de bergen geldt dat nog meer. In de sneeuw hebben peuters natuurlijk andere prioriteiten dan hun grootouders. Avontuurlijke tieners willen misschien razendsnel de pistes afsuizen of acrobatische sprongen oefenen in een funpark. Sommige kinderen staan dan weer liever niet op de latten, maar zijn vooral benieuwd naar hoe dieren de strenge winter trotseren. En misschien is je eigen ultieme droom er wel een van relaxen in een outdoorjacuzzi met zicht op de besneeuwde bergtoppen, terwijl je rustig bijpraat met je lief of je zus.

Oostenrijk: winterland vol afwisseling

Nu die sneeuwvakantie er voorlopig niet in zit, heb je meer tijd om in alle rust te polsen naar iedereens voorkeuren. Wordt het straks een zuivere ski-break? Of bouw je afwisseling in met sneeuwwandelingen, rodelen of schaatsen? Hoeveel spelmomenten of ontspanning plan je?

Welke accenten jullie ook leggen, in Oostenrijk worden alle winterdromen moeiteloos waar. Want hier weten ze als geen ander dat een wintervakantie pas geslaagd is, als iedereen zijn eigen manier vindt om de batterijen weer op te laden.

Dit Alpenland biedt dan ook meer dan alleen maar zalige ademruimte. De verschillende wintersportplaatsen hebben namelijk een opmerkelijk breed én gezinsvriendelijk aanbod. Zo vind je in skischolen cursussen op maat van iedereen: zowel voor nieuwsgierige kleuters als voor ervaren sporters die zich aan toerskiën willen wagen. Maar evengoed kun je in Oostenrijk, samen met een natuurgids, op sneeuwschoenen door een maagdelijk wit landschap trekken, rodelbanen uittesten, culinaire ontdekkingen doen of genieten van het wellnessaanbod waarin dit land zo uitblinkt. Bij alles wat je hier onderneemt, pik je bovendien ook altijd de hartverwarmende Oostenrijkse gastvrijheid mee.

Meer info op austria.info.