De tv van de toekomst is er nu!

Beeld je een televisie in met een uitzonderlijke beeldresolutie … een televisie die je woonkamer in een bioscoop omtovert … Dat is wat de QLED 8K van Samsung, dé televisie van de toekomst en hét voorbeeld van slimme technologie biedt. Dat en nog tal van andere uitzonderlijke mogelijkheden.

Als we Peter Vanden Bossche, Senior Product Manager TV van Samsung België, mogen geloven dan maakt de televisie zich klaar om een ware revolutie te ontketenen. “In 2008 schommelde de gemiddelde grootte van de tv’s tussen de 32 en de 40 inch. Vandaag is dat opgelopen tot 55 inch maar we merken dat de vraag naar nog grotere schermen van 65, 75 of zelfs 85 inch stijgt.”

Wie voor een grote tv kiest, moet ook denken aan de beeldresolutie! Een groter scherm vereist een grotere resolutie om te kunnen genieten van een superieure kijkervaring. “Een grote televisie omhult werkelijk de kijker”, vervolledigt trendwatcher Tom Palmaerts. “In de nabije toekomst zal het trouwens zo zijn dat de temperatuur en het licht van de kamer zich zullen aanpassen aan het programma dat bekeken wordt.”

Slimme technologie in dienst van het beeld

Voor Samsung was het noodzakelijk om te anticiperen op deze evolutie. Dat gebeurt nu met het geheime wapen: de 8K-resolutie die 4 keer hoger is dan de 4K (4x meer pixels). Dat staat garant voor een optimale beeldkwaliteit met ongeëvenaarde diepte en realisme en supergedetailleerde beelden. Deze technologie is zo vooruitstrevend dat nog maar weinig programma’s werden opgenomen in 8K. Maar daar zal snel verandering in komen: de grootste tennistoernooien zijn in 8K, de volgende OS in Tokio zullen het ook zijn en voor de filmindustrie zal 8K de standaard worden.

De 8K-resolutie is 4 keer hoger dan de 4K

Toch is er geen reden om daar op te wachten. Dankzij de 8K ‘AI Upscaling’-technologie van de QLED 8K-tv geniet je altijd van 8K, ongeacht de resolutie en de oorsprong van de beelden! Deze vooruitstrevende technologie, die gebaseerd is op artificiële intelligentie, maakt het dus mogelijk om de beeldkwaliteit van elk programma te verheffen tot een superieur niveau en dit in ‘real time’.

De ultrakrachtige Quantum Processor 8K die ontwikkeld werd door Samsung zorgt er automatisch voor dat je altijd kan genieten van de allerbeste beeld- en geluidskwaliteit en dit volgens jouw voorkeur.

De tv van de toekomst is er nu!

Eén controlecentrum voor alle verbonden apparaten

Maar dat is niet alles. Dankzij de fenomenale kracht van de Quantum Processor kan je ook maximaal genieten van de Ambient Mode. Met deze lifestylefunctie kies je een gepaste achtergrond zodat het tv-toestel naadloos opgaat in je interieur en geen grote, zwarte vlek tegen de muur is.

De Quantum Processor 8K maakt het ook gemakkelijker dan ooit om het tv-toestel te verbinden met de andere slimme apparaten in huis. Je gebruikt de processor als een controlecentrum dat alle verbonden apparaten bestuurt en er bovendien voor zorgt dat ze op een nog slimmere manier gebruikt kunnen worden! “Wij zijn ervan overtuigd dat de televisie een van de drie kernelementen van het huis van de toekomst wordt, samen met de smartphone én de intelligente koelkast”, besluit Peter Vanden Bossche.