De rust van de natuur heruitgevonden

© Nomadness

Gstaad is een van de meest exclusieve wintersportplekken ter wereld. In de zomer ontpopt het chaletdorp zich evenwel tot een wandelparadijs. Gstaad is het vertrekpunt van adembenemend mooie wandelingen. Een bijkomende troef is de veelzijdigheid van dit dorp op het snijpunt van de Berner Alpen met de Alpes Vaudoises. Hier gaan elegante luxe en ongerepte natuurpracht naadloos in elkaar over.

Een paar zorgeloze dagen in de regio Gstaad – de statige naam alleen al! – doet de wereld langzamer en meer ontspannen draaien. Levensgenieters vinden hier alles wat goed voor hen is. Gstaad verwierf faam als wintersport- en kuuroord, als culinaire topplek en als wandelparadijs. Het hoogtepunt voor wie Gstaad bezoekt is de wandeling van Horneggli naar Rinderberg. Of van Rinderberg naar Horneggli, beide routes zijn mogelijk. De naam van deze tocht, de Panoramaroute, heeft zijn naam niet gestolen. Dit is een zonnige bergkamwandeling met uitzicht op de Berner Alpen.

Geniet van de fascinerende uitzichten op de indrukwekkende bergwereld van Gstaad en op het bergmassief van de noordelijke Alpenketen. Neem bijvoorbeeld in Zweisimmen, de oostelijke toegangspoort naar Gstaad, de kabelbaan naar de Rinderberg. Op meer dan 2.000 meter hoogte zal het uitzicht over het Simmental en het Saanenland je met verstomming slaan. Een korte klim voert je over de Gandlouenen-bergkam en verder naar Alp Parwenge. Voorbij de Hornberg bereik je de Horneggli-stoeltjeslift naar Schönried, waar de trein je weer tot in Zweisimmen brengt. De liftjes werken van midden juni tot eind oktober.

De rust van de natuur heruitgevonden
© Nomadness

Picknick of barbecue?

De panoramaroute is een wonderlijke ervaring vol verrassende uitzichten en natuurrijkdom. De trotse bergen maken je zonder twijfel nederig. Onderweg kan je op een boerderij lokale producten kopen, een restaurant bezoeken of gebruik maken van een van de goed uitgeruste barbecueplekken. Of je kunt vooraf in een winkel of hotel een speciale picknickrugzak huren of kopen. Voor de liefhebbers is er zelfs een speciale fonduerugzak. Zoek onderweg een mooi plekje uit: in de koelte van een bos of gewoon met de voeten in een frisse beek! Er worden ook mooie picknickmanden verkocht – misschien een tip voor een souvenir? O ja, onderweg zullen kinderen ongetwijfeld de avontuurlijke speeltuin ontdekken!

De rust van de natuur heruitgevonden
© Nomadness

Raften en wakeboarden

Je zoekt graag een extra prikkel tijdens je vakantie? Raften op de Saane is een geweldige ervaring. Of ga wakeboarden op de Hornberg, op een hoogte van 1.800 meter. De Alpenweiden heb je nog nooit op die manier bekeken! De locatie waar je kunt waterboarden is bovendien de perfecte plek om de dag te eindigen. Ontspan in de lounge, drink een glas wijn en kijk hoe de zon ondergaat.

De rust van de natuur heruitgevonden
© Nomadness

Gourmet

Je verblijf is Gstaad is natuurlijk meer dan een opeenvolging van picknicks tijdens een van de vele mogelijke wandelingen. Gstaad is een trefpunt van restaurants die enkel het beste voor hun klanten in petto hebben. Voor een gastronomisch menu draaien de topkoks in Gstaad hun hand niet om. Het dorp is niet zo groot en toch vind je er meer dan honderd restaurants. De kans dat je hier je gading niet vindt, is uitgesloten. Gastronomische restaurants met sterrenkwaliteit, brasseries waar jovialiteit hand in hand gaan met verse producten en een vlekkeloze bediening. Maar ook de betere vegetarische en veganistische keuken is present. En een van de beste Japanse restaurants in heel Zwitserland, met een indrukwekkende verzameling sake, vind je hier in Gstaad.

De rust van de natuur heruitgevonden
© Nomadness

Charme en traditie

Gstaad combineert charme en (discrete) luxe met authentieke Alpentradities. Hier is altijd wat te doen, van traditionele activiteiten tot topevenementen van wereldniveau. Flaneren, winkelen of galeries bezoeken doe je langs de (autovrije) promenade. Hoogbouw wordt hier geweerd. Bovendien hoeft je verblijf in Gstaad zich niet te beperken tot het dop zelf. In de regio vind je negen chaletdorpen, allemaal op een hoogte tussen 1.000 tot 1.400 meter. In Gstaad ontspan je zonder één moment van verveling.

De rust van de natuur heruitgevonden
© Nomadness

Reis je naar Zwitserland, hou dan rekening met de op dat moment geldende Covid-19 maatregelen. Raadpleeg voor de meest actuele informatie de websites van de Federale Overheid.