De grootste Alpengletsjer? Die zie je in de Aletsch Arena!

Zonsondergang uitkijkpunt Eggishorn © Aletsch Arena
Zwitserland Toerisme
Zwitserland Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

4 april 2022, 15:47 Bijgewerkt op: 2 mei 2022, 13:44

Een onvoorstelbare 11 miljard ton ijs. 2 kilometer breed, en tot 800 meter dik. En een waanzinnige schoonheid die je doet duizelen. Niet voor niets is de grote Aletschgletsjer dé niet te missen highlight van het Unesco Natuurwerelderfgoed Jungfrau – Aletsch.

De uitzichten die je niet mag missen

De ongelooflijk grote en mooie Aletschgletsjer is niet alleen de reusachtigste ijsstroom van de Alpen. Het is ook een van de meest geliefde Alpenfenomenen. Omdat hij zo goed toegankelijk is, kun je de gletsjer vanuit maar liefst vier verschillende uitzichtspunten bewonderen. In Moosfluh onderneem je kleurrijke wandelingen. In het restaurant op de Bettmerhorn wedijvert het panorama op de gletsjer om aandacht met de delicatessen op je bord. En op de met een kabelbaan bereikbare Eggishorn vind je het perfecte postkaartplaatje: de gletsjer in al zijn glorie, omringd door bergreuzen zoals de magistrale Matterhorn, Mont Blanc, de Jungfrau, Mönch en de Eiger. Vergeet ook je wandelschoenen niet, want overal wachten indrukwekkende tochten zoals de hoogalpiene Unesco-hoogteweg of maak een wandeling naar het kristalheldere Märjelenmeer, gevoed door het smeltwater van de gletsjer.

Uitkijkpunt Moosfluh
Uitkijkpunt Moosfluh© Aletsch Arena

100% rust gegarandeerd

Rust is een onmisbaar ingrediënt van élke geslaagde vakantie in de Zwitserse bergen. Als je een vakantiewoning of een hotel boekt in de charmante bergdorpjes Riederalp, Bettmeralp of Fiescheralp dan geniet je niet enkel van een fantastisch uitzicht op de vierduizenders van Wallis. Je dompelt je ook onder in een haast eindeloze rust. De alleraardigste dorpjes liggen op een hoogte van tussen 1.925 en 2.200 meter, en zijn zo goed als verkeersvrij. Dat zorgt voor een oase van stilte in het fenomenale landschap. Natuurlijk geniet je ook van de nodige dosissen zuivere Zwitsere berglucht! Wil je het wat goedkoper, dan zoek je logies in de wat centraler gelegen dorpen Fiesch, Mörel-Filet en Lax.

Bettmeralp
Bettmeralp© Aletsch Arena

Unieke tocht op het eeuwige ijs

De grote Aletschgletsjer biedt bergliefhebbers in de zomer een unieke kans: de mogelijkheid om op de gletsjer te wandelen, zonder dat je een bergbeklimmer hoeft te zijn. Elke dag kun je met een goed opgeleide berggids deze avontuurlijke expeditietocht van zes uur ondernemen. Een intense ervaring. Twee uur loop je effectief rond op de mysterieuze gletsjer met een oppervlakte van 12.000 voetbalvelden en een lengte van 20 kilometer, en betreedt je een buitengewone wereld van ijs en sneeuw. Als je in het hart van het eeuwige ijs staat, kun je je niet anders dan heel klein voelen te midden van de glorieuze natuurpracht. De gletsjertocht is mogelijk voor wie de fysieke conditie heeft om zes uur aan een stuk te wandelen. Zelfs kinderen vanaf tien jaar kunnen mee op dit prachtige bergavontuur waarover ze nog héél lang zullen spreken.

Gletsjertocht
Gletsjertocht© Aletsch Arena

Met een Mountain Cart de berg af

De Aletsch Arena is een echte gezinsbestemming. Dat wil zeggen dat ze ook veel meer te bieden heeft dan enkel wandelen in de bergen. Zo kunnen de kids er terecht in een avonturenpark tussen de boomtoppen, en kun je met Mountain Carts of een bergtrottinette tegen sneltempo van een berg naar beneden racen. Adrenaline gegarandeerd!

Mountaincart Riederalp
Mountaincart Riederalp© Aletsch Arena

Voor wie het wat gemoedelijker wil, is er een partijtje minigolf in de zomerzon of een barbecue met zicht op de betoverend glinsterende vierduizenders. Of wat dacht je van een verfrissende plons in een koel bergmeertje? De zuivere berglucht en de immense rust laten elke gedachte aan het gewone dagelijks leven helemaal verdwijnen. Time to chill!

Blausee
Blausee© Aletsch Arena

Logeren met 4 vanaf 500 euro per week

Iedereen komt aan zijn trekken in de Aletsch Arena. Of je nu graag logeert in een eenvoudige vakantiewoning of liever in een supercomfortabel viersterrenhotel: voor elk budget is er wel iets te vinden. Concreet: ’s zomers vind je al een woning voor vier personen vanaf 500 euro voor een week! Het handigst reserveer je je reis via shop.aletscharena.ch. Op die website vind je niet alleen logeeradressen, maar boek je ook online meteen de Aletsch Explorer (je ticket voor kabelbanen en lokaal vervoer) of activiteiten zoals de tocht op de Aletschgletsjer.

Ook naar Wallis? Boek dan je verblijf via de Wallis shop