De drie leukste bestemmingen voor een weekendje met vriendinnen

© kuzmichstudio - Fotolia

Ben je op zoek naar een sportief, cultureel of wellnessweekend? Wij presenteren je de drie leukste bestemmingen om zonder man of kinderen naar toe te gaan. En giechelen hoort er natuurlijk bij.

1. Amsterdam

Van de architectuur, de grachten, de designwinkeltjes, de hartige hapjes en de musea met hun ongelooflijke collecties krijg je niet gauw genoeg.

De (niet altijd) serieuze musea. Je begint natuurlijk met het Rijksmuseum, dat drie jaar geleden opnieuw werd geopend na een renovatie van tien jaar. Het museum, dat nu meer dan ooit sprankelt, kun je naargelang je voorkeuren en interesses ontdekken, maar het is lastig om te ontkomen aan Rembrandt of Vermeer. Niet ver daarvandaan ligt het Van Gogh Museum, dat net als de Hermitage wel een omweg waard is. Wist je trouwens dat Amsterdam ook een seksmuseum, een erotiekmuseum en een cannabismuseum heeft? Je bent duidelijk niet verplicht om van de Vlaamse Primitieven te houden!

De drie leukste bestemmingen voor een weekendje met vriendinnen
© dennisvdwater – Fotolia

Op de pedalen. Vooruit, stap op de fiets om je een echte Amsterdamse te voelen! Overal in de stad zitten fietsverhuurbedrijven. De VVV verkoopt fietskaarten van Amsterdam met routes, tips, adressen van fietsenmakers enzovoort. In de wijk Jordaan kun je bij Bike City echte Hollandse fietsen huren. En bij Mike’s Bike Tour ben je aan het juiste adres voor fietstochten onder leiding van een gids.

Concerten. De legendarische zaal Paradiso heeft een gevarieerd en aantrekkelijk programma met artiesten als Bryan Ferry (29 september) en Ben Harper (24 oktober). De Melkweg, waar op 22 oktober het Belgische fenomeen Lost Frequencies optreedt, is ook zo’n must. Voor iets mildere klanken ga je naar het Concertgebouw, een tempel van de klassieke muziek.

2. Bretagne/Normandië

Het is niet gemakkelijk om je vriend of echtgenoot te overtuigen om mee te gaan naar een centrum voor thalassotherapie. Gelukkig zijn je vriendinnen wel altijd bereid om zich te laten vertroetelen! Weekendesk selecteerde enkele leuke adresjes voor jou.

Normandië. Op naar Honfleur met zijn onweerstaanbare haven, zijn restaurants, zijn Satiemuseum, zijn nabijgelegen stranden … en zijn wellnessaanbod, zoals in hotel La Closerie (op 500 m van de oude haven), dat een interessant arrangement heeft met drie soorten verzorging en toegang tot Thalasso Deauville.

De drie leukste bestemmingen voor een weekendje met vriendinnen
© Getty Images/iStockphoto

Bretagne. Bénodet, Concarneau, Carnac en Pont-Aven zijn enkele beroemde plaatsen in deze regio, die een belangrijke rol speelt in de wereld van de thalassotherapie. In het Kastel Wellness Hotel – Thalasso et Spa kun je profiteren van een thalassobehandeling van Bénodet Corniche de la Plage en ontspannen in zeewater dat tot 32 °C is verwarmd!

3. Barcelona

Een klassieker. Na een bezoek aan de Sagrada Familia (gewapend met een voorrangsticket) en een rondje langs de winkels gun je jezelf een korte siësta om uitgerust te zijn voor de lange, warme avond. Begin zoals het hoort in een tapasbar, gevolgd door een wandelingetje om de spijsvertering te bevorderen, maar als je goed (en niet te duur!) wilt eten, kun je de Ramblas beter mijden en de straatjes eromheen opzoeken.

The place to be. De luxueuze cocktailbar Boca Chica met zijn art-deco-interieur. www.bocagrande.cat/en/boca-chica

Flamenco. De Tabla Flamencos Cordobes (aan de Ramblas), een authentiek en sensueel restaurant. www.tablaocordobes.es