De beste shopadressen van Antwerpen

© Getty Images/Ingram Publishing

Dat Antwerpen een waar modelaboratorium is, wisten we al langer. Shopping wordt hier dan ook tot kunst verheven, met heel wat verrassende plekjes die klassieke tot ronduit excentrieke mode aanbieden.

Speciaal voor zijn lezers selecteerde Weekendesk de beste winkeladressen uit de Koekenstad.

– Op een steenworp van het Rubenshuis vind je de verfijnde conceptstore Graanmarkt 13 (Graanmarkt 13), met kledingstukken van ontwerpers, schoenen van grote merken en aantrekkelijke deco-items. Denk Colette in Parijs maar dan in een Antwerps kleedje én met bovendien eet- en logeergelegenheid.

– De benedenkant van de Meir is meteen het begin van het ‘modekwartier’ waar het MoMu, het museum gewijd aan kunst en kleding, gevestigd is. Je vindt er eveneens het onontkoombare Louis (Lombardenstraat 2), dat de ‘Zes van Antwerpen’ mee lanceerde. Ontdek hier de fine fleur van zowel Belgische als buitenlandse creaties.

– In dezelfde straat heb je Brussel (Lombardenstraat 10), een sympathieke boetiek met kleding voor kinderen tot 8 jaar. De verschillende stukken werden zorgvuldig uitgekozen, met een duidelijke voorkeur voor Belgische ontwerpen!

De beste shopadressen van Antwerpen
© Getty Images/iStockphoto

– Een tijdloze plek: Ganterie Boon (Lombardenvest 2) bestaat al sinds 1884! Het interieur van de winkel bestaat uit perfect uitgestalde rijen van dozen met daarin lederen handschoenen in alle mogelijke kleuren en van diverse lengtes.

– Alleen al het uitstalraam van Step by Step (Steenhouwersvest 20) is een ommetje waard! Hier worden uitsluitend haute couture-merken (Vanessa Bruno, Alexander Wang, Marcel de Bruxelles, Isabel Marant) aangeboden, wat wel vaker ‘stars’ die tijdelijk in de stad verblijven, aantrekt.

Magazyn (Steenhouwersvest 34) is een boetiek met minimalistisch design. Het mooie aanbod bestaat uit meubelen, accessoires en aardewerk. Alle producten zijn van ambachtelijke, ‘old school’ makelij.

– Een fijn vintageadresje waar je ontwerperskleding uit vorige seizoenen op de kop kan tikken? Labels Inc. (Almoezenierstraat 3a) is iets voor jou! Op het menu staan zowel Antwerpse avant-garde als grote internationale ‘brands’ en creaties van studenten aan de Academie voor Schone Kunsten.

– Bij Akotee (Melkmarkt 28) vind je verrassende, soms bizarre gadgets vol verbeelding en kleur, bestemd voor alle leeftijden.

– Allen daarheen, al is het maar om je ogen de kost te geven! Steen & Been (Volkstraat 59) doet denken aan een echt rariteitenkabinet, met – onder meer – geëxposeerde voorwerpen van steen en been(deren).

De beste shopadressen van Antwerpen
© Getty Images

– Geen zin om heel Antwerpen te moeten doorkruisen om je geluk te vinden? Dan trek je toch gewoon naar Your Premium Store (Kloosterstraat 90), een streetwear conceptstore met kleding, parfum, gadgets … en ook een kapper en een café. We spreken over een oppervlakte van 1000 m² – geen wonder dat de keuze hier gigantisch groot is! … De Store geeft zelfs een eigen magazine uit.

– Het charmante HotelO Sud is ideaal gelegen op wandelafstand van het stadscentrum, en beschikt over aangename designkamers.