Dag 3: Lenk, authentiek en gezinsvriendelijk

© Jurgen Groenwals

Met mijn intrek in de Lenk Lodge kom ik in een erg smaakvol ingerichte lodge en een familiale sfeer terecht. De weerapp belooft beterschap. “Dalen we links of rechts af?” De keuze is verbazend eenvoudig, de beslissing snel genomen. Links wordt de Oberlaubhorn verborgen onder dikke wolken, de Trütlisbergpass rechts baadt in de zon.

We staan op Leiterli, met goed tweeduizend meter de top van Lenk en maken ons klaar voor een dagje toerskipret. Samen met de gids van Lenk Sport & Events trekken we er in een witte wildernis op uit. De hele dag komen we geen mens tegen.

Een korte afdaling brengt ons aan de start van onze lange klim. Ski’s en snowboard worden omgebouwd naar de toerskimodus, vellen worden aangebracht en we schuifelen langzaam maar gestaag richting top. Een groep gemzen kijkt ons verbaasd aan, dit is hun terrein.

We schuifelen langzaam naar de top en hebben de hele berg voor ons alleen.
We schuifelen langzaam naar de top en hebben de hele berg voor ons alleen.© Jurgen Groenwals

De afdaling wordt er eentje om niet snel te vergeten. De sneeuw ligt metersdik en stuift alle richtingen uit. Ons lunchpakket verorberen we aan de ingesneeuwde Roufsbergli-hut, de zon warmt onze lichamen op en zorgt voor de broodnodige verse energie.

“In Lenk en bij uitbreiding het hele Simmental gaat de tijd iets langzamer. Dat is goed nieuws, doe er je voordeel mee.”

Het winterwandelpad dat ons vervolgens terug naar de pistes van Lenk leidt, is een brok onversneden avontuur. Het is puur kicken, de high five en de schnaps in de Haslerbar zijn dan ook dik verdiend.

Dag 3: Lenk, authentiek en gezinsvriendelijk
© David Birri

De wellness, wine-tasting en het overheerlijke gastronomische diner in een statig en prestigieus Lenkerhof gourmet spa resort is meer dan een kers op de taart van een erg geslaagde dag. Met nog een blitzbezoek aan de gloednieuwe klimhal – BoulderSchüür – laten we een zonnig Lenk achter.