Blik op de toekomst in 5 geheime realisaties
Een ceintuur die je op de vingers tikt als je te veel eet, een printer die de huid bedrukt, een app waarmee je muziek maakt door te neuriën. Het zijn technologieën die (nog) niet te koop zijn maar wel al bestaan. Hierbij een sneak peak van de boeiendste realisaties van C-Lab, het creatieve laboratorium van Samsung, waar medewerkers elke dag de grenzen van de technologie verkennen en verleggen.
Fantastische producten ontstaan als je wat bestaat in vraag stelt, vinden ze bij Samsung. Om creativiteit onder zijn werknemers te stimuleren, lanceerde het bedrijf eind 2012 C-Lab. Met dit innovatieprogramma wil Samsung eigen medewerkers de kans geven om vernieuwende producten daadwerkelijk te ontwikkelen.
De realisaties zijn stuk voor stuk uniek en toch hebben ze één ding gemeenschappelijk. Ze zijn ontwikkeld om de manier waarop we dagelijks dingen doen te herbekijken en te vergemakkelijken. Of we nu telefoneren, een afbeelding of document willen afdrukken of 3D-beelden bekijken.
Leuke liedjes en goede gewoontes
Liedjes schrijven zonder dat je één noot op papier zet. Dankzij de app Hum On is het een makkie. Door simpelweg te neuriën, creëer je je eigen muziek. Het enige wat je moet doen, is je deuntjes opnemen met de smartphone. De app zet ze om in muzikale bestanden.
Itsy watch is de naam van een kinderhorloge dat hen goede gewoonten aanleert. Het toestel nodigt kids uit om te zorgen voor virtuele huisdieren. Het is eveneens ontworpen om de emotionele band tussen familieleden te versterken.
Graag je gewicht behouden en je kan daar wat hulp bij gebruiken? Welt is een slimme ceintuur die aan de alarmbel trekt als je te veel eet. Hij kent de omtrek van je taille, registreert hoeveel je al dan niet beweegt, interpreteert deze gegevens en geeft jou feedback over je eetpatroon. Welt is soms confronterend maar altijd eerlijk. Dankzij het gepersonaliseerde gezondheids-en voedingsplan dat dit modieuze hulpmiddeltje aflevert, blijf je slank.
3D-beelden en -objecten
3D-beelden bekijk je met een speciale bril. Probleem is dat die brillen niet altijd even comfortabel zitten. Mopic lost die ongemakken snel op. Het is een eenvoudige toestelletje dat je op je telefoon bevestigt zoals een beschermhoes en dat je toelaat beelden in 3D te bekijken. Bye bye brillen!
We printen al jaren op papier. Dankzij recente technologieën kunnen we 3D-objecten printen en de Prinker gaat nog een stap verder. Je kan er namelijk je huid mee bedrukken. Hoe gaat het in zijn werk? Simpel: via de Prinker Online Art Gallery app creëer je je eigen ontwerp. De draadloze mobiele printer zet het beeld dan om en bedrukt de huid met een huidvriendelijke inkt zonder gifstoffen. Niet tevreden van het resultaat? Je wast het motief vlot weg met water en zeep.
En nu we het toch over printers hebben. Fan van de Post-Its? De Idea Printer vervangt die handgeschreven memobriefjes. Tik je idee in op de computer, druk op print en dit apparaat drukt ze af op een zelfklevend briefje.
Boeiend toch, deze realisaties van C-Lab? Deze aanpak leverde Samsung al diverse nieuwe producten op. “In de vier jaar dat C-Lab bestaat, hebben we al aan 130 projecten gewerkt met 480 medewerkers. Veertig projecten zijn in ontwikkeling”, zegt Lee Jae Il, directeur van DMC R&D center van Samsung Electronics.
Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/