Beeld, klank, stijl: de toekomst van de televisie begint vandaag

Alles gaat snel in de wereld van de technologie. Vandaag benaderen tv-toestellen het summum van de perfectie. Ze combineren een verfijnde, zuivere en uiterst eigentijdse lijn met een schijnbaar grenzeloze beeldkwaliteit. Zoom op de QLED-technologie van Samsung.

QLED: wablief?

QLED staat voor Quantum Light Emitting Diode, toekomstgerichte spitstechnologie, gebaseerd op nanokristallen, die het scherm bedekken en het beeld onder de invloed van het licht nooit eerder geziene schakeringen verschaffen.

De voorsprong die Samsung in de ontwikkeling van QLED-modellen heeft opgebouwd, is onmiskenbaar, want het merk gebruikt deze technologie met Quantum Dots al meerdere jaren.

Licht en kleuren

De Quantum Dot-technologie verschaft ons zuivere kleuren met een tot vandaag ongekende precisie en glans. Het gebruik van anorganische materialen verschaft de QLED TV bovendien een aanzienlijke levensduur. Eindeloos lang genieten van een perfect beeld dus.

Zwart is zwarter dan ooit en nooit eerder zagen we wit zo wit. De QLED TV’s van Samsung zijn de eerste met een kleurvolume van 100%, wat zoveel betekent als 1 miljard extra kleurschakeringen. De kleuren evolueren mee met het licht en behouden altijd een absolute scherpte en perfecte contrasten. Het soort programma waarnaar je kijkt, maakt niet uit, net als het ogenblik van de dag of de nacht, de lichtsterkte in de kamer of zelfs de afmetingen van het scherm.

Perfecte integratie

Design ten dienste van de onzichtbaarheid … Je tv is niet langer een storend of zelfs lelijk element in de kamer. Daar hebben de designers van Samsung voor gezorgd. Op de One Connect Box kan je alle randapparatuur (blu-rayspeler, decoder, spelconsole) aansluiten. Zo zijn die ontelbare, vervelende kabels eindelijk uit het zicht. Er is alleen nog een Invisible Cable, die de Box met je scherm verbindt. Deze kabel kan 5 tot 15 m lang zijn, afhankelijk van je behoeften. De Box zelf, een geniale uitvinding, zet je op een plek die je zelf kiest. En ja, je kan hem in een kast verbergen, als je wil. Dit is vooral heel handig als je je tv aan de muur wil hangen.

Een ander geniaal idee, bedoeld om je tv-toestel zo goed mogelijk in je interieur te integreren, is de Ambient Mode. Vaarwel, zwart scherm! Je kan er je favoriete foto op zetten, informatie weergeven, of beter nog, een foto nemen van de muur achter je toestel en deze als bureaublad gebruiken, zodat je scherm volledig met de ruimte versmelt.

De kleuren evolueren mee met het licht en behouden altijd een absolute scherpte en perfecte contrasten.

Praktische intelligentie

De app SmartThings van Samsung maakt je leven een stuk gemakkelijker. De app wordt op de videostreamingdiensten aangesloten via dezelfde account als die van je smartphone of tablet. Het volstaat de app op je telefoon te installeren en verbinding te maken. Bovendien wordt de tv een echt dashboard voor alle intelligente Samsung-toestellen. Zo bedien je met SmartThings-app de babycam, de verlichting, de koelkast, de wasmachine, de thermostaat, …

One Remote Control … de naam zegt het al, je hebt nog maar één afstandsbediening nodig die bovendien over vereenvoudigde toetsen beschikt.Zo kan je je tv bedienen, maar ook alle denkbare randapparatuur. Een enkele afstandsbediening, we konden er tot nu alleen maar van dromen. En dankzij de volledig vernieuwde interface Smart Hub wordt het kinderspel om alle content terug te vinden: rechtstreekse tv, externe bronnen, internettoepassingen, streamingdiensten of games … Voortaan moet je niet meer zitten zoeken naar Netflix of Youtube. Kinderspel!

Ontdek hier de andere artikels van dit dossier.