Auberge du Pêcheur pakt uit met exclusief sloepenarrangement

De Leie charmeert tussen Gent en Deinze. Verschillende logies vestigden zich aan de oevers. Hotel Auberge du Pêcheur uit Deurle gaat nog een stapje verder. Gasten kunnen er een sloepenarrangement boeken.

Het bosrijke Deurle staat al meer dan honderd jaar bekend als kunstenaarsdorp. De Gentse bourgeoisie vond in het weekend al snel de weg naar het rustige dorpje aan de Leie. Auberge du Pêcheur werd begin jaren twintig opgericht als pannenkoekenhuisje, maar groeide uit tot een luxehotel met sterallures. Vandaag ontvangt de Auberge zowel toeristen als zakenlui in zijn 32 hotelkamers, negen seminariezalen en gezellige brasserie.

Ja-woord aan het water

Auberge du Pêcheur pakt uit met exclusief sloepenarrangement

Vanuit de Orangerie heb je een prachtig uitzicht. Vlakke groene weiden op de linkeroever reiken tot aan het Kasteel Ooidonk . Weidevogels, wilde ganzen en dartele konijntjes stelen de show. “Bij ons mag je de uitdrukking ‘in het huwelijksbootje stappen’ heel letterlijk nemen”, lacht Louise Van Acker. “In dit feeërieke kader meert het koppel vlakbij het terras aan, waar de ceremonie en het feest tot in de vroege uurtjes plaatsvinden. Superromantisch! In de zomer hangt hier altijd een gezellige ambiance dankzij onze pop-upbar. De negen meter lange aanlegsteiger ligt dan goed vol met bootjes en rivierjachten.”

Weidevogels, wilde ganzen en dartele konijntjes stelen de show.

Op het water met vrienden

In samenwerking met Leie Yachting groeide hier het idee voor het sloepenarrangement uit. “Vanaf de abdij van Drongen vaar je twee uur lang in een prachtige omgeving stroomopwaarts tot aan de Auberge du Pêcheur”, vertelt Louise. “Je geniet van een driegangenmenu in onze brasserie en van een zalige overnachting in een comfortabele kamer met mogelijkheid tot upgrade. ’s Morgens wacht je een uitgebreid ontbijtbuffet waar je zelf verse wafeltjes kan bakken of eitjes bereiden op de teppanyakiplaat. Daarna vaar je terug naar Drongen.” Je kan het arrangement boeken als koppel, maar volgens Louise is het nog leuker de ervaring te delen met bevriende koppels, tot maximaal acht personen per sloep.

Auberge du Pêcheur pakt uit met exclusief sloepenarrangement

“Onze grootste troef is ons maatwerk”, zegt Louise Van Acker. “We kunnen gemakkelijk de koppeling maken met onze andere arrangementen, zoals een Vespatocht in de Oost-Vlaamse Leiestreek in samenwerking met La Bella Vespa .”

Auberge du Pêcheur, Pontstraat 41, Deurle. www.auberge-du-pecheur.be

Bootverhuur bij je logies

Er zijn verschillende bootverhuurbedrijven actief langs de Leie. Voor sommige sloepen heb je zelfs geen vaarbewijs nodig. Ook enkele logiesverstrekkers bieden hun boot aan als extra optie tijdens je verblijf:

B&B Halewijn in Drongen

Het verwarmde zwembad, de bar, tuin en het ruime terras zijn extra troeven van deze gezellige B&B. ’s Ochtends wacht een uitgebreid en heerlijk ontbijt. De B&B biedt een arrangement met twee overnachtingen en boottocht op de Leie aan (250 euro voor twee personen). Halewijnstationstraat 34, Drongen

– Vakantiewoning ’t Leienest in Drongen

In deze comfortabele woning aan de oevers van de Leie ontbreekt het je nergens aan. Het uitzicht vanop het ruime terras is onovertroffen. Hier heerst volstrekte rust. Je kan bij je verblijf ook een privésloep huren om op de Leie op verkenning te gaan.

Keuzemeers 12, Drongen

Een overzicht van alle logies in de Leiestreek vind je op www.toerisme-leiestreek.be/slapen

Lees hier de andere artikels van dit dossier.