Artificiële intelligentie verovert nu ook de badkamer

Mobiliteit, communicatie, beveiliging… Artificiële intelligentie is op meer en meer domeinen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Nu komt daar nog een nieuw, fundamenteel gebied bij. Artificiële intelligentie is namelijk volop bezig met de verovering van… de badkamer.De nieuwe Philips Shaver Series 9000 introduceert artificieel intelligent scheren.

De technologische vooruitgang heeft ons van zeep en kwast naar elektrische scheerapparaten met verwisselbare koppen gebracht, maar bereikt nu een nieuwe climax die al dat vorige overtreft: artificieel intelligent scheren. Elke man heeft een ander gezicht en huid- en haartype en toch scheren alle mannen zich met dezelfde apparaten, dat kan onmogelijk voor iedereen het ideale eindresultaat opleveren. Zo redeneert Philips voor het concept achter de nieuwe Philips Shaver Series 9000. Op basis van speciaal ontwikkelde artificiële intelligentie past het toestel zich aan aan ieders scheernoden.

Sensoren

De innovatieve technologie die Philips gebruikt, krijgt de naam SkinIQtechnologie. Het analyseert ieders individuele behoeften met slimme sensoren in het toestel. De Pressure Guard-sensor volgt minutieus elke scheerbeweging en speelt die informatie door aan een gekoppelde intelligente lichtring. Via die ring geeft het toestel met verschillende kleursignalen meteen aan of je te veel, te weinig of de ideale hoeveelheid druk uitoefent tijdens het scheren. Veel mannen hebben last van een gevoelige of geïrriteerde huid na het scheren. Of het nu één, twee of zelfs vijf dagen geleden is dat je je hebt geschoren, deze nieuwe technologie zorgt voor een altijd gladde en comfortabele scheerbeurt, zonder huidirritatie.

Artificiële intelligentie verovert nu ook de badkamer

Een andere nieuwe sensor, de Power Adapt-sensor, scant de haardichtheid 500 keer per seconde en past op basis van de dikte van de haartjes het vermogen aan waarmee de Philips Shaver Series 9000 scheert. Op die manier gaat het toestel waar nodig subtieler of krachtiger te werk en wordt er nooit te hard aan de haartjes getrokken waardoor de kans op huidirritatie afneemt.

Ook de 72 Dual SteelPrecision zelfslijpende mesjes zijn uniek in hun soort. Ze scheren uitzonderlijk dicht op de huid en voeren maar liefst 150.000 snijbewegingen per minuut uit. En dat terwijl de zogenoemde SkinGlide-coating de huid beschermt en irritatie minimaliseert door wrijving met 25% te verminderen.

GroomTribe-app

Als kers op de taart koppelt Philips een eigen app aan het slimme toestel. De zogeheten GroomTribe-app registreert realtime iedere scheerbeweging en geeft direct feedback om het meeste uit elke scheerbeurt te halen. De app analyseert ook eerdere scheerbeurten en streeft zo de perfectie na. Daarnaast gaat hij verder dan scheeradvies: op basis van elk gezichtsprofiel geeft de app stijltips en biedt hij persoonlijke begeleiding om huidproblemen op te lossen.

De artificiële intelligentie in de Philips Shaver Series 9000 zorgt kortom voor een technologische revolutie in het scheren en laat alle andere toestellen ver achter zich.

Voor meer informatie surf naar: www.philips.be