Adembenemend beeld

De tv-kijker is zo gewend aan steeds meer perfectie in de kwaliteit dat hij het allerbeste eist. De eerste factor is uiteraard het beeld. De schitterende kleuren, subtiele nuances en uitzonderlijke luminositeit van de QLED TV van Samsung culmineren in een beeld dat de realiteit overstijgt. En de cinefielen zijn in dit opzicht lang niet de kieskeurigste klanten van allemaal. Want wie kijkt nu graag naar een sportwedstrijd of een documentaire over een expeditie door ongerept gebied als er geen reliëf of schittering in de beelden zit? De TV QLED biedt een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.

Samsung wil werkelijk iedereen tevredenstellen: de liefhebbers van film en tv-series, voetbalfans en sportliefhebbers in het algemeen, keukenprinsen- en prinsessen, de kinderen wanneer ze naar tekenfilms kijken, mensen die van grote ruimten houden … en uiteraard ook niet te vergeten: de gamers!

Sinds de uitvinding van de televisie door John Logie Baird in 1923 en de beeldbuis door Vladimir Zworykin in 1929 hebben we een lange weg afgelegd. De tv is een manier bij uitstek om het gezin samen te brengen, ook al neemt het toestel zelf al lang niet meer de ruimte in die het vroeger nodig had. Samsung maakte begin dit jaar furore met zijn nieuwe gamma QLED TV met een onvoorstelbare beeldweergave.

De QLED-technologie biedt een miljard bijkomende kleuren!

En toen was er licht …

Licht geeft leven aan de kleuren. Daarom maakt Samsung gebruik van Quantum Dots, minuscule nanokristallen die de zuiverste kleurschakeringen en de meest lumineuze beelden produceren. Bovendien heeft dit materiaal een heel lange levensduur. De QLED TV’s van Samsung zijn de eerste die 100% kleurvolume en optimale luminositeit verzekeren. De subtielste nuances zijn zichtbaar, zelfs in de donkerste of de helderste beelden. Al deze kwaliteiten samen zijn het resultaat van de QLED-technologie, die een miljard bijkomende kleuren biedt!

Ode aan het beeld

Dankzij deze technologische prestatie komen het werk en de intentie van elke filmregisseur eindelijk volledig tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan de weerkaatsing van het zonlicht op het gebladerte in een documentaire over het Ecuadoriaanse regenwoud. De glans van een dessert met chocoladesaus. De contrasten van een zinderend videospel. Een dergelijke beeldkwaliteit betekent ook een uiterste getrouwheid aan de visie van de cameraman of -vrouw en groot respect voor de kijker, ongeacht zijn smaak of interesses. Iedereen kan in de beste omstandigheden van zijn tv-serie, show, sportwedstrijd, tekenfilm of het nieuws genieten. En we vergeten uiteraard ook de gamers niet.

Om spectaculaire beelden te kunnen afleveren, is tot slot een processor nodig die in staat is indrukwekkende hoeveelheden gegevens snel en flexibel te verwerken. De Q Engine-processor van Samsung maakt van elke televisie-ervaring een uitzonderlijk moment.

Ontdek hier de andere artikels van dit dossier.