60 jaar TEAM 7 – It’s a tree story: een verhaal over de passie voor hout

l1 © TEAM 7

Ondernemingen zoals TEAM 7 die out of the box durven denken, duurzaam handelen en nieuwe richtingen inslaan, zijn pioniers die vormgeven aan een nieuwe toekomst. De Oostenrijkse fabrikant van natuurhouten meubelen heeft consequent gekozen voor de “groene weg” en heeft in de afgelopen decennia een complete facelift ondergaan.

“We hebben ecomeubelen wereldwijd salonfähig gemaakt.”

TEAM 7 staat voor modern, met de focus op design en meubelsystemen. Maar wat de onderneming ook tekent, is een onvoorwaardelijke liefde voor hout als natuurlijk materiaal en traditioneel vakmanschap. De meubelfabrikant richt zich met veel succes op alle woonomgevingen en verkoopt zijn producten in meer dan dertig landen over de hele wereld. In 2017 realiseerde TEAM 7 met 770 medewerkers voor het eerst een omzet boven de 100 miljoen euro.

Bedrijfsleider, inspirator en eigenaar van TEAM 7 is Georg Emprechtinger. Hij stuurt de onderneming naar topprestaties en volgt een klare visie: “Alleen door een verantwoorde, toekomstgerichte productie kunnen we een wereld achterlaten die het waard is om in te leven voor toekomstige generaties.”

“Het TEAM 7 merk is een kwaliteitsverbintenis.”

Met ecologisch geproduceerde TEAM 7 meubelen richten wij ons tot moderne, milieubewuste consumenten die genieten van de natuur en die een duurzame visie combineren met een exclusieve lifestyle. Individualisten die evenveel aandacht besteden aan kwaliteit als aan evenwicht tussen werk en privé. De onbehandelde natuurhouten meubelen van TEAM 7 staan garant voor authenticiteit. Alle meubelcorpussen zijn zowel van binnen als van buiten gemaakt van massief hout, uitsluitend behandeld met natuurlijke olie en altijd duurzaam geproduceerd, met het oog op het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Daarbij komen nog de positieve eigenschappen van onbehandeld natuurlijk hout, die een direct effect hebben op ons welzijn. De openporige, geoliede oppervlakken zijn vrij van schadelijke stoffen, reguleren het binnenklimaat en absorberen geuren. Ze laten ons in de ware zin van het woord op adem komen.

Georg Emprechtinger - bedrijfsleider, inspirator en eigenaar van TEAM 7
Georg Emprechtinger – bedrijfsleider, inspirator en eigenaar van TEAM 7© TEAM 7

De passie voor het materiaal en de natuur is terug te vinden in elk meubelstuk. Met hoge normen op het gebied van esthetiek en innovatie inspireert TEAM 7 wereldwijd steeds meer mensen om voor een duurzame levensstijl te kiezen. “Made in Austria”, verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van medewerkers en het milieu, hoge productiestandaarden zijn andere handelsmerken van TEAM 7. Talrijke gerenommeerde designbekroningen en certificering door internationale keurmerken en milieulabels versterken de reputatie van TEAM 7 nog meer.

“Wij verbinden traditioneel ambacht met industriële knowhow.”

We zoeken allemaal naar het waardevolle, naar objecten met charme en persoonlijkheid. Goedkope massaproducten zijn niet langer in trek. Mensen willen weer unieke stukken, voor hen op maat gemaakt. Handgemaakt staat dus tegenover industriële productie. Tastbare kwaliteit spreekt de zintuigen aan, ze is aangenaam en echt. TEAM 7 legt grote nadruk op handwerk en traditie. Natuurlijk worden de modernste houtbewerkingstechnologieën gebruikt, maar twee derde van onze productiemedewerkers zijn traditionele meubelmakers die houden van hun vak. Daardoor maken we het verschil en hebben onze producten een ziel.

“TEAM 7 kan tegenwoordig zowat elke individuele behoefte invullen.”

De consument wil producten op maat, naar wens uitgevoerd wat betreft vorm, kleur en afwerking. Daarom wordt een extreme mate van individualisering – tot elk afzonderlijk stuk – in de toekomst doorslaggevend. We hebben een sterke voorsprong op dit gebied en blijven daarin investeren. Dankzij onze enorme flexibiliteit zijn wij in staat om ons snel aan te passen aan de eisen van de klant en veranderingen in de markt. Met sterk design, aanpasbare productie en een breed scala aan diensten bieden wij toegevoegde waarde.

“Het grote thema voor de toekomst heet digitalisering.”

TEAM 7 perfectioneert individualisering en werkt nu al aan de toekomst. De klant wil meer en meer geïndividualiseerd wonen en is bereid hiervoor te betalen. Als meubelmaker willen we snel, vlot en wereldwijd op deze klantwensen inspelen. Daarom staan digitalisering en logistiek hoog in ons vaandel. Internationalisering, industrie 4.0, digitale uitdagingen, nieuwe markten, toenemende individualisering en formele eisen stellen de Europese meubelindustrie voor nieuwe uitdagingen. Wijzigende klantbehoeften en marktmechanismen zullen de industrie veranderen. Er zijn veel interessante mogelijkheden voor TEAM 7 omdat het zich richt op de productie van unieke stukken en toch de voordelen van een serieproducent kan inzetten. TEAM 7 biedt een knappe combinatie van manueel vakmanschap en nieuwe technologieën.