6 x meer genieten van geuren in huis

Geen prettiger gevoel dan een geurkaars aansteken. Maar hoe pak je dat slim aan met het oog op een maximaal genot? En hoe versterk je het effect van de geur? Volg ons praktisch stappenplan.

1. Eerste gebruik

Laat je geurkaars bij het eerste gebruik minstens 2 uur branden, zo smelt de hele bovenste laag en brandt je kaars gelijkmatig op. Anders krijg je een randje met ongebruikt kaarsvet, een zonde voor je kostbare kaars! Natuurlijk hoef je bij dat eerste gebruik geen 2 uur in dezelfde ruimte te blijven, neem je kaars mee naar je slaapkamer, badkamer en noem maar op. Bij de volgende gebruiken laat jij je geurkaars minder lang branden, de geur van een kwaliteitskaars blijft lang hangen. Waak er wel altijd over dat de bovenkant van de was helemaal smelt.

2. Lonten knippen

Blaas je de kaars uit, neem dan even de tijd en plaats de lont weer mooi in het midden van de kaars. Anders maak je bij de volgende aansteekbeurt kans op een onregelmatig smeltpatroon. Knip de lont meteen bij tot enkele millimeters, zo vermijd je dat de lont afbrokkelt en dat je mooie kaars zwart kleurt. Doe dat met een stijlvolle lontenknipper, zo ga je walmen (vettige rook) tegen. Nog handig in je strijd tegen om ongewenste smeltpatronen: plaats je kaarsen minstens 7 centimeter uit elkaar, anders nemen ze elkaars warmte over.

Zonnebloemwas is ook goed voor de planeet.

3. Zonnebloemwas

Wist je dat kaarsen met zonnebloemwas de geuren van je kaars mooi naar voren brengen? Na twee jaar onderzoek tellen alle kaarsen van Rituals nu bijvoorbeeld 70% zonnebloemwas, een op en top natuurlijk ingrediënt dat onschadelijk voor je is. Maar zonnebloemwas is ook goed voor de planeet. Anders dan bij soja, waarbij door de grote vraag in de voedingsindustrie heel veel tropisch bos sneuvelt in ruil voor plantages, is zonnebloemwas wel overvloedig verkrijgbaar én komt het uit Europa. Als je dat weet, ruikt je kaars eens zo heerlijk!

4. Etherische olie

Check of je geurkaars ook etherische olie bevat. Want hoewel je neus misschien geen verschil maakt tussen synthetische en etherische geuren, doet de rest van je lichaam dat wel. Synthetische geuren ruiken goed zonder meer, etherische olie verkrijg je uit plantenextracten en kun je vergelijken met een medicijn. Elke plant heeft een andere invloed, zo maakt citrus je gelukkig doordat je hersenen je de voorraad van dopamine, een gelukshormoon, opkrikken. Vetiver is dan weer een kalmeringsolie en helpt je evenwicht vinden.

5. Pimp met parfum en geurstokjes

Wil jij nog meer uit je geuren halen? Combineer je geurkaarsen met interieurparfums en geurstokjes. Met een interieurparfum trek jij je favoriete geur door naar je huid en linnengoed, geurstokjes ogen dan weer extra decoratief en zorgen ervoor dat je huis tot 5 maanden lang ruikt naar jouw lievelingsgeur. Schik de stokjes in het parfumflesje en vervang ze na 2,5 maanden door de extra geleverde stokjes. Omkeren is overbodig, maar mag voor een extra rijke geurervaring.

Op zoek naar een unieke geurkaars, met zonnebloemwas en in een luxueus jasje?

Snuister door de gloednieuwe Private Collection van Rituals!

Lees hier de andere artikels uit dit dossier.