4 tips om vrolijk wakker te worden

Er zijn twee soorten mensen: ochtendmensen en… niet-ochtendmensen. Voor vroege vogels heeft de morgenstond letterlijk goud in de mond. Onderzoek wijst uit dat ze gelukkiger, productiever, vriendelijker en minder gevoelig zijn voor depressie dan hun tegenhangers. Redenen genoeg om van opstaan een vrolijk ritueel te maken. Een smartphone en bijhorende slimme apps en huishoudtoestellen staan daarvoor garant.

1. Smart Home technologie

Met Smart Home technologie bestuur je alle apparaten in je huis. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en een app. Verbind alle apparaten met een centraal apparaat of hub en stel je huis in voor een relaxte ochtend. De verwarming staat aan, de was is gedaan en de robot stofzuiger heeft het huis gereinigd. Zalig toch, wakker worden?

Wist je trouwens dat het aroma van koffie de negatieve effecten van stress gelinkt aan te weinig slaap vermindert? Vergeet dus ook niet de timer van de koffiemachine in te stellen!

2. Ontwaak op hetzelfde uur

Het beste recept voor een ochtendhumeur? De ene dag vroeg opstaan en de andere laat. Wil je dat je lichaam een natuurlijk ritme volgt, zorg er dan voor dat je elke dag op hetzelfde tijdstip uit je bed komt. De alarmklok van jouw smartphone is een handig hulpmiddel. Alarmclock Xtreme is een wekker die je makkelijk kan personaliseren. Zo kan je wakker worden met je favoriete muziek, het volume zachtjes laten opvoeren of gebruik maken van de sluimerfunctie met rekenpuzzel om ook de hersenen wakker te schudden.

4 tips om vrolijk wakker te worden

3. Personal trainer bij de hand

Mensen die per week minstens 2,5 uur bewegen, slapen beter, vertelt een studie uit 2011. Ze vallen makkelijker in slaap, slapen dieper en zijn tijdens de dag minder vermoeid dan collega’s die niet sporten. Zorg dus dat je voldoende beweegt en maak gebruik van hightech hulpmiddeltjes die je helpen om slim te sporten: een smart shirt dat de hartslag meet, een apparaatje om stappen of afstand te meten en natuurlijk een smart watch zoals de Gear Fit 2 van Samsung. Met speciale apps zoals S Health vergezelt je personal trainer je overal. Stel je doelen in op sport- of voedingsvlak of volg één van de talloze trainingsprogramma’s. Of je nu wandelt, fietst, hardloopt of binnen of buiten sport: je kunt activiteiten meten en je vorderingen bijhouden. Deze app werkt overigens ook via je smartphone.

4. To do or not to do/Wonderlijst

Een goed georganiseerd mens is er twee waard. Een overzichtelijke to-dolijst is een goed vertrekpunt voor een stressloze dag. Probeer eens Wunderlist, een handige app met takenlijst die je deelt met al je toestellen en bijvoorbeeld ook met je collega’s. Handig om taken te verdelen en te delegeren.

4 tips om vrolijk wakker te worden

Wil je meer weten? Ontdek inspirerende verhalen over technologie en innovatie op www.samsung.com/be/discover/