1 sofa, 1000 mogelijkheden

canapé Campiello

De sofa bekleedt een sleutelfunctie in de woonkamer en vormt een eiland waar we terecht kunnen voor tal van activiteiten: om er ons te ontspannen, om er met het gezin of onder vrienden samen te komen, om er te werken of om er gewoonweg even weg te dromen.

De activiteiten van een gezin lopen vaak erg uiteen. Daarom kies je beter een sofa die zich door de dag makkelijk laat aanpassen aan de wensen van iedereen: tv-kijken, met de laptop of tablet werken, even relaxen of een powernap doen, een apero drinken, knutselen met de kinderen, … de lijst is oneindig.

1 sofa, 1000 mogelijkheden

De sofa als werkplek

Wanneer je aan thuiswerk kan doen, is het raadzaam om op verschillende plekken te werken, ook al heb je een bureau. Volgens een studie van de universiteit van Arizona die in het medische vaktijdschrift Occupational and Environmental Medicine werd gepubliceerd, veroorzaakt werken in een open ruimte – zoals in een sofa – minder stress dan in een gesloten kantoor. Thuis is de sofa met zijn zitcomfort, een goede rugleuning en praktische bijzetelementen dan ook de uitgelezen plek om productief te werken.

De Cestone-canapé van Flexform heeft een opvallend design. De rug en zijflanken zijn uitgerust met een metalen kader dat met gevlochten leder is overtrokken. De sofa kan worden aangevuld met bijpassende lage bijzettafeltjes, ideaal om boeken of je laptop en smartphone op te leggen. Ook de Groundpiece-canapé, de onbetwistbare bestseller van Flexform, blinkt uit door zijn veelzijdigheid. Het concept van de armleuning werd volledig herdacht en kan desgewenst in een ander materiaal worden uitgevoerd of zelfs worden vervangen door een stijlvol meubelelement waarin je allerlei zaken kwijt kunt.

1 sofa, 1000 mogelijkheden

De sofa als eiland van rust

Een ruime en comfortabele canapé die er nog eens strak uitziet ook, is dé droomplek om tot rust te komen en te relaxen. De laatste jaren valt de hoekbank, een perfecte mix van onbeperkt zitcomfort en aantrekkelijk design, bijzonder in de smaak. Door zijn eindeloze moduleermogelijkheden laat hij zich vlot aan elke behoefte van de dag aanpassen. Hij is dan ook uitgegroeid tot het sleutelelement van elk interieur en zelfs van het terras. De canapé is de perfecte plaats om opnieuw voeling met onszelf te krijgen.

Yoga: de sofa met zijn zitcomfort is ideaal voor enkele eenvoudige oefeningen.

Meditatie: het voordeel van mediteren is dat je het overal kan doen. In de eerste plaats bij je thuis, in de sofa waar je zo graag vertoeft.

De comfortabele en ergonomische Campiello-canapé van Flexform is uitermate geschikt voor dat soort activiteiten: je kan er je niet alleen rustig ontspannen, maar ook languit in liggen.

De sofa als ontmoetingsplek

Samen rond de salontafel een gezelschapsspel spelen, met het gezin naar een serie kijken, bijkletsen en genieten van de hapjes bij de aperitief: waar kan je dat beter doen dan in de sofa? Bij de keuze van een sofa is het zitcomfort even belangrijk als zijn looks. Zo zijn bijvoorbeeld de armleuningen een belangrijk element: ze zorgen voor een goede ondersteuning van de armen wanneer je in de zetel zit maar ook wanneer je van positie verandert. Ook de rugleuning is een essentieel onderdeel: die mag niet te hard of te zacht zijn en moet je rug, maar ook je schouders en je nek voldoende steun bieden. Let er ook op dat de rugleuning voldoende hoog is.

1 sofa, 1000 mogelijkheden

De ruime en veelzijdige canapés van de Soft Dream-lijn van Flexform combineren veelzijdige functionaliteit met een knap design. Armleuningen en diepte zijn aanpasbaar aan uw wensen. De Romeo-lijn biedt een brede waaier van fraaie stoffen en leersoorten.

Romeo-lijn
Romeo-lijn

Flexform : een Italiaans familiebedrijf

In Brianza, in het noorden van Italië, is een familiebedrijf van drie generaties een van de belangrijke vaandeldragers van het ‘Made in Italy’-design, dat ook in het buitenland een grote weerklank kent. In 1959 richtten de broers Galimberti het artisanale atelier ‘Flexform di Galimberti’ op. Het atelier evolueerde in de loop der jaren tot een heuse industrie en zijn succes is nooit gestopt. Een succes dat te danken is aan de ontwerpers die er met hun aandacht voor duurzaamheid en hedendaagse stijl voor gezorgd hebben dat het merk synoniem staat voor elegantie.

Één naam steekt er bovenuit: die van Antonio Citterio, die de collecties al meer dan veertig jaar coördineert en het imago van Flexform zo veel glans heeft gegeven. De topontwerper vat zijn visie op de sofa als volgt samen: “Each and every sofa sets the scene for a medley of different uses.” ‘Elke sofa is een verzameling van verschillende functies.’