ZWAKTES MAKEN JE TOT EEN VOLLEDIGE PERSOON

Campagnebeeld L'Oréal. © GF

Is schoonheid belangrijk voor u ? Ja, maar niet in de zin van hoe ik eruitzie. Ik apprecieer mooi design, iets dat met liefde is gemaakt, iemand die een bepaalde look heeft. Schoonheid komt voor mij in verschillende, avontuurlijke vormen. Mijn visie op schoonheid gaat niet louter over iemands fysieke verschijning. In het hotel zag ik een vrouw van rond de zestig met een geweldig kapsel : erg kort en gestileerd, als een klein beeldhouwwerk. Ik weet niet of veel mensen haar mooi zouden noemen. Ik wel. Want ze heeft de guts om zichzelf uit te drukken op een zeer persoonlijke manier. Dàt vind ik mooi.

Wat vindt u het mooiste aan uzelf ? Mijn nieuwsgierigheid. Ik omring me ook graag met nieuwsgierige mensen. Dat vind ik een van de aantrekkelijkste eigenschappen in een mens, omdat het zo actief en transformerend is. Er is niets lelijker en minder sexy dan iemand die verveeld is.

Wat is uw grootste sterkte ? Lange tijd was dat zelfvertrouwen. Nu niet meer. Ik ben nog altijd erg zeker van dingen die ik wil, maar ik ga er niet meer blindelings voor. Een afgrijselijke ervaring deed me vier jaar geleden begrijpen waarom mensen in drank of drugs vluchten om niets meer te voelen. Ik huilde vijf dagen aan een stuk, sprak tegen niemand en kwam er sterker uit. Ik weet dat ik zwakheden en angsten heb. En dat is oké, dat is menselijk. Het heeft me meer meedogend gemaakt, met mezelf en met anderen. In Amerika houden we van heldenverhalen, geloven we dat je pas ergens geraakt door je sterke punten uit te spelen. Maar ik denk dat onze zwaktes juist essentieel zijn om je te helpen een volledige persoon te zijn.

Zou u iets veranderen mocht u opnieuw kunnen beginnen ? Nee. Dat denk ik niet. Ik ben wie ik ben door, niet ondanks de ervaringen die mijn handicap met zich meebracht. Ik heb meer mensen ontmoet die deuren openden dan mensen die ze sloten. Figuren als Liz Taylor of Katherine Hepburn hebben fantastische dingen gedaan, maar zij hadden ook hun problemen, zoals iedereen. Sommigen dromen ervan een prinses te zijn, maar wie wil nu echt dat mensen elke stap die je zet volgen en alles over je willen weten ? In ieders leven is het geven en nemen. Ik hou van mijn leven, ongeacht de mislukkingen, ik heb nergens spijt van.

Wat zijn uw plannen voor de toe-komst ? Ik bouw aan een acteercarrière. Dat is frustrerend, want de meeste mensen zien me in rollen als het ‘landmijnslachtoffer’, of de mindervalide. Weet je hoeveel meiden en hoertjes Salma Hayek heeft moeten spelen omdat ze Mexicaanse is ? Denzel Washington heeft jàren de rol van zwarte politieagent moeten spelen, nu pas kan hij ook president of journalist zijn. En verschillende Arabische acteurs worden enkel gecast als ’terrorist’. Ik haal troost uit het feit dat zoveel acteurs hetzelfde meemaken. De filmindustrie moet inzien dat er andere projecten nodig zijn, films als ‘Frida’ bijvoorbeeld. Ik weet dat ik nog lang geduld zal moeten hebben of dat ik dat project zelf zal moeten realiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content