Véronique Señorans Osorio kiest voor mediterraan getinte gerechten met veel groenten, vis en olijfolie.

Zoals haar naam doet vermoeden, heeft Véronique een Spaanse vader. Zij is freelance architecte en besteedt haar vrije tijd aan film, restaurantbezoek en de verkenning van vreemde steden, waarbij architectuur boven op het programma prijkt. Haar speciale aandacht gaat naar de bouwkunst uit de jaren zestig en het begin van het modernisme. Koken is voor haar niet onbelangrijk. Vooral wanneer er voldoende tijd is, krijgt de bereiding van een maaltijd ruime aandacht. Véronique bladert in tijdschriften, scheurt recepten uit en combineert bestaande zaken met eigen ideeën. Door haar aanstekelijk enthousiasme werd haar vriend besmet met de kookmicrobe. Hij schreef zich in voor een koksopleiding en is nu een professionele kok. Véronique vindt dat fantastisch. Er is echter ook een nadeel aan en dat zijn de werktijden. Wanneer Véronique vrij heeft, is haar vriend aan het werk. Binnen de relatie onstond spontaan een rollenpatroon, waarbij er voor elkaar wordt gekookt. Als een van de twee thuiskomt, heeft de ander iets lekkers klaargezet. Véronique is niet bang om voor een professionele kok te koken. Is er commentaar op haar kookkunst, dan luistert zij en vindt zij de opmerkingen bijna altijd gegrond.

Véronique Señorans Osorio heeft een voorliefde voor Italiaanse en andere mediterrane kookstijlen en houdt van veel groenten, vis en olijfolie. Zij eet al vijf jaar geen vlees en heeft een hekel aan spruiten. Voor de rest is zij geen moeilijke eter en vindt zij bijna alles lekker. Zij heeft enkele succesgerechten op haar repertoire, zoals : cannelloni met wortel, gember- en kokossaus en zalm, of risotto û met vis voor Véronique en met lamsvlees voor haar vriend û en, als nagerecht, gemberijs gedraaid in eigen machine.

Culinaire dromen heeft Véronique ook : zij verlangt naar een compleet uitgeruste keuken bij haar thuis, en zij koestert het idee om met haar vriend een eigen restaurant te beginnen, waar de nieuwe mediterrane keuken wordt gekoppeld aan de vegetarische keuken.

De gekozen wijn is een fles Pazo de Señorans, Rias Baixas, gemaakt van de Albariño-druif in de geboortestreek van Véroniques vader. De fruitige witte wijn kan met een chablis worden vergeleken. Véronique bezoekt het domein om de twee jaar en neemt dan een voorraad flessen mee terug. Is zij door haar reserve, dan is de wijn ook hier te koop bij La Buena Vida (Steenweg op Mol 205, 2630 Oud-Turnhout) voor 13,13 euro.

Pieter van Doveren I Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content