Keuken : 7 i Decor : 7 i Comfort : 7 i Service : 7,5 i Prijs/kwaliteit geproefde menu : 7,5

Een plaatselijke apotheker en trouw gebruiker van de Knack Restaurantgids vond dat Geel onrecht werd aangedaan door het restaurant Het Keukenorkest niet op te nemen. Dus op naar Geel, waar wij op nummer 33 van de Dr. VandePerrestraat een statig huis troffen met bakstenen gevel met ingelegde art-nouveautegeltaferelen. Binnen is op de begane grond alles keurig opgeknapt en heringericht in een aangenaam sobere stijl. Op de chique parketvloer staan art-decostoeltjes en het geheel is stemmingsvol uitgelicht en ‘gesausd’ met zorgvuldig uitgekozen muziek. Ontvangst en bediening zijn in handen van Eric Menten. Hij is in het zwart gekleed en gaat hoffelijk en met zwier, op een professionele manier te werk. Eric Menten kan moeilijk verbergen dat hij plezier heeft in zijn beroep. Achter de schermen kokkerelt Chris Nuyts. Zes jaar terug hebben de twee samen Het Keukenorkest opgestart en door zelfstudie en door veel te repeteren hebben zij zich weten te vervolmaken.

Het Keukenorkest wordt duidelijk gewaardeerd in Geel en omgeving. Wij kwamen in de week en zagen hoe alle tafeltjes in de loop van de avond werden ingenomen. Het publiek neemt zijn tijd om in alle rust te genieten. Misschien daarom dat er geen kinderschotels en geen dagmenu’s worden aangeboden. Er is wel een maandmenu tegen 35 euro (plus 15 euro voor de wijnen) en een suggestiemenu van vier gangen tegen 45 euro (plus 18 voor de wijnen). Specialiteiten van de spijskaart zijn : gebakken heilbot met asperges (23 euro) en skrei (kabeljauw) met geplette aardappels en garnalen (23 euro).

Wij kozen voor het maandmenu met wijnen en kregen een rolletje Ibericoham met ricotta en tagliatelle met scampi in kerriesaus als hapjes. Eric bracht in huis gebakken brood en schonk het glas vol met een fruitige en dorstlessende Lugana van het huis Zenato als witte wijn met het neutrale karakter van de trebbianodruif. Het voorgerecht was gestoomde kabeljauw van onberispelijke hoedanigheid, opgediend met in spinazie verpakte buffelmozzarella, krokante zeekraal en een perfect gekruid sausje van shiitake. Bij het hoofdgerecht schonk Eric een valpolicella van hetzelfde huis, een rode die diepgang en karakter miste en snel verveelde. Voor 15 euro had hij iets beters mogen schenken ! In het bord kwam gegrilde struisvogelfilet, saignant gebakken met sabayon van Rocheforttrappist en Tierenteynmosterd, spies met aardappelen en rozemarijn, spruitjes, witloof en uiencompote. Om af te sluiten was er voor de een het bord met vijf verschillende kazen met getoast krentenbrood en uitleg van de maître, en voor de ander licht bittere pannacotta van Guinness met karamelappel.

Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content