Knack nodigt ook deze zomer de lezers uit voor 5 happenings in evenveel Belgische steden die hun cultuur-historisch belang grotendeels te danken hebben aan de nabijheid van een rivier. Langs water lopen dus ! Geraardsbergen, parel van de Vlaamse Ardennen, komt als eerste aan de beurt op zondag 6 juli. U kan er kiezen tussen een wandelroute van ca. 10 km of een fietstocht van bijna 40 km.

GRATIS DEELNAME

U kan vrij starten tussen 10 uur en 14 uur aan de Markt van Geraardsbergen. Parkeergelegenheid is er langsheen de Vesten. Wie met de trein komt, moet een 10-tal minuten wandelen (richting centrum) om tot bij de start te komen. In elk NMBS-station kan u een ticket aankopen met 60 % reductie. Je betaalt echter max. 300 fr. per ticket heen en terug. Wie gratis een fiets wil huren, moet snel reageren. Knack stelt immers 100 gele Knack-fietsen ter beschikking. Deze moeten echter vooraf gereserveerd worden bij Cyclorent, tel. (03) 820.15.15. Deze 100 fietsen zullen zondagmorgen om 10 uur klaarstaan bij de start van de fietstocht (ook op de Markt).

DAGPROGRAMMA

Op vertoon van de wandelbrochure of de fietsfolder hebt u gratis toegang in het Stadhuis met het Manneken Pismuseum, de Kerk van het Oud-Hospitaal, het Abtenhuis en het Chantillymuseum in de Sint-Adriaansabdij en in het provinciaal domein ?De Gavers?. In dat domein is de controlepost opgesteld, met voor elkeen een Abdijbier van Tongerlo of een VAL-frisdrank en muzikale animatie met het duo André Appeldoorn en Guy Cuyvers. Ook de kinderen kunnen zich daar uitgebreid uitleven. Voor al wie zijn picknick meebrengt, zorgt Ippa in hun picknickweide voor wat extra’s. Beslist de moeite om ’s morgens bij de Ippa-stand even langs te lopen om een Euro-biljet op te halen. Dit verleent u toegang tot de picknickweide en het toemaatje ! Voor de picknick zorgt u zelf.

PRIJZEN TE WINNEN

Op de Markt begint om 16 uur de eindanimatie met een optreden van Hans De Booij, die een muzikale compilatie brengt uit zijn uitgebreid repertoire. Om 17 u.30 volgt de uitreiking van talrijke prijzen door Geert Hoste. Naast een reischeque van 60.000 fr., Virgin vliegtuigtickets, 2 Knack Novy-fietsen en 5 mini zwart/wit-televisies is ook Radio 2 aanwezig met een extra prijs (een Pentax fototoestel MZ50 met toebehoren). Daartoe dient u de vraag die in Visum van zondag a.s. gesteld wordt, correct te beantwoorden en op een kaartje te noteren, samen met naam en adres. Dit kaartje hoort in de Radio 2-urne bij de eindanimatie. Om in aanmerking te komen voor de andere prijzen, dient u onderstaand bonnetje volledig uit te knippen en mee te brengen naar Geraardsbergen.

RODE KRUIS DUCK RACE

Sinds jaar en dag kan u gratis deelnemen aan de Knack-zomerhappenings. Zo ook dit jaar. Toch vragen we uw aandacht voor de Rode Kruis Duck Race. Op onze zomerhappenings kan u immers een eendje adopteren à 200 fr. die voor u deelneemt aan de Rode Kruis Duck Race. Met een beetje geluk wint uw eendje voor u een auto. U kan tevens een spaarkaart kopen à 100 fr. Wie deelneemt aan 3 van de 5 Knack zomerhappenings, krijgt dan 3 leuke gadgets overhandigd.

WEEKENDARRANGEMENT

Wie reeds vanaf zaterdag in Geraardsbergen wil vertoeven, kan een speciaal Knack-arrangement boeken in Hotel Geraard (tel. 054/41.20.73) vanaf 2.500 fr. p.p. of in Gasthof ’t Vijverhof (tel. 054/58.95.06) vanaf 1.750 fr. p.p.

EXTRA TREIN LUIK

Voor de laatste happening in Luik op zondag 24 augustus (met Jo Lemaire als muzikale act !), dient u vooraf treintickets te bestellen indien u niet met de wagen komt. Deze speciale trein vertrekt vanuit Oostende om via Brugge, Aalter, Gent, Denderleeuw, Brussel en Leuven naar Luik te rijden. Daartoe kan u onderstaande bon gebruiken.

Nog meer info nodig : bel Knack promotiedienst op het nummer (051) 26.63.20 of de Dienst van Toerisme Geraardsbergen, (054) 41.41.21.

Hans De Booij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content