De tweede Knack-happening brengt ons naar het Doornik van Clovis. Als tweeduizend jaar oude stad houdt Doornik de herinnering aan haar verleden levendig. De ?stad der 5 klokkentorens? is een aaneenschakeling van historische gebouwen, gelegen langs de Schelde. Een wandeling van 7 km verkent de stad, de vele bezienswaardigheden, de talrijke musea en Romaanse huizen.

GRATIS DEELNAME

Vanaf 10 uur (tot 14 uur) kan u vrij starten aan het station op de place Crombez voor deze stadswandeling. Er is ruime parkeermogelijkheid bij het NMBS-station en langs de omliggende lanen. Treinreizigers genieten van 60 % reductie en een maximumtarief van 300 fr. (heen en terug). Vermeld in uw vertrekstation de code KV1. Wie zondag 24 augustus mee wil met de extra trein naar Luik, moet vooraf reserveren. Dit kan nog indien u onderstaand bonnetje terugstuurt.

IPPA PICKNICK

Al wie zijn picknick meebrengt, meldt zich vooraf best bij de IPPA-stand aan de start. Daar kan u een Euro-biljet afhalen die u toegang verleent tot de speciale picknick-zone. Ippa zorgt er voor een extraatje en wat picknick-comfort. Deze picknick-zone is opgesteld op place Clovis, waar ook de controlepost plaatsvindt. Daar krijgt elkeen een abdijbier Tongerlo of een VAL-frisdrank aangeboden. The Charly Dynamite Combination drumt en zingt en swingt er, en brengt ook een paar Antwerpse versies van bekende swing-nummers.

DAGPROGRAMMA

Op vertoon van de deelnamepas kan u gratis talrijke musea en bezienswaardigheden bezoeken : het Museum voor Archeologie, de St.-Brice-kerk, het Natuurhistorisch Museum, het Museum voor Schone Kunsten (architect Victor Horta) met een speciale zaal impressionisten zoals Manet, Monet, Seurat e.a., het Wapenmuseum, het Folkloremuseum en uiteraard de O.-L.-V.-kathedraal met schatkamer. Vanaf 16 uur zorgt Coco Spirit voor muzikaal vuurwerk op place de Lille. Zij brengen hits uit de afgelopen 30 jaar. U kent ze wellicht als het huisorkest van het Swingpaleis. Om 17 u.30 presenteert Geert Hoste op dezelfde plaats de prijsuitreiking. Knip daartoe zorgvuldig onderstaand deelnamebonnetje uit, vul dit in en bezorg dit (afgestempeld op de controlepost) terug bij de eindstand. Onder alle deelnemers worden talrijke mooie prijzen uitgereikt, zoals een reischeque van 60.000 fr, 6 Virgin-vliegtuigtickets, mini zwartwittelevisies, 2 Knack Novy-fietsen enzovoort.

VISUM PRIJSVRAAG

Luister zondag a.s. aandachtig naar Visum op Radio 2 tussen 9 en 10 uur. Wie het antwoord kent op de prijsvraag, noteert deze op een apart kaartje en bezorgt dit (eveneens afgestempeld op de controlepost) terug bij de Radio 2-stand op de place de Lille. Een volledig uitgerust Pentax MZ50-fototoestel wordt verloot onder alle juiste antwoorden. U kan in Visum trouwens een uitgebreide reportage horen over Doornik.

SPAARKAART

Wie van plan is aan minstens 3 van de 5 zomerhappenings deel te nemen, doet er goed aan een spaarkaart aan 100 fr. aan te kopen. Een volledig afgestempelde spaarkaart geeft immers recht op een drietal leuke cadeaus waaronder een nieuwe De Rouck-wegenkaart en een Ippa Kastelen- of Abdijengids. U kan er tevens een eendje adopteren à 200 fr. in het kader van de Rode Kruis Duck Race. Deze vindt plaats op 15 augustus in Nieuwpoort. Als u wilt dat uw eendje deelneemt aan de Duck Race misschien wint hij een auto voor u dan moet u vooraf zo’n eendje ?adopteren? en dit kan ook in Doornik bij de eindstand.

MEER INFORMATIE ?

Wie vooraf wil logeren in Doornik, kan een voordelig weekendarrangement boeken bij de Dienst van Toerisme in Doornik (tel. 069/22.20.45). U kan er uiteraard ook terecht voor meer informatie over de stad en de happening van zondag 13 juli. Zij zullen u zelfs in de mate van het mogelijke in het Nederlands verder helpen. Ook bij de Knack-promotiedienst kan u terecht voor bijkomende info (tel. 051/26.63.20).

Werk van Manet – Museum voor Schone Kunsten Doornik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content