Knack nodigt u graag uit voor een verkenning doorheen Diksmuide en het polderlandschap. De uitgestippelde wandeling van 9 km doorkruist de IJzerstad met zijn vele monumenten en gerestaureerde gebouwen. Want de 2 wereldoorlogen eisten een zware tol en een confrontatie met de gruwelijke gevolgen van de oorlogen is in deze streek onvermijdelijk. De Dodengang, de site van de IJzertoren, het heropgebouwde stadscentrum, het Begijnhof en het Stedelijk Museum kunnen tijdens de wandeling gratis bezocht worden. De fietstocht, keuze tussen 25 en 35 km, volgt de Boterlandroute doorheen de West-Vlaamse polders en langs de IJzer.

INSCHRIJVINGEN

Gratis deelname zowel aan de wandeling of de fietstocht. Daartoe dient u zich aan te melden tussen 10 en 14 uur op de Grote Markt van Diksmuide. Wie met de trein komt, geniet een reductie van 60 % en betaalt maximaal 300 fr. voor een ticket heen en terug. Laat uw treinticket afstempelen halfweg de wandeling zodat u bij de terugreis geen problemen krijgt. Wie met de auto komt, kan deze kwijt op het industrieterrein richting Ieper.

EXTRA BOOTTOCHT

Na de controlepost bij de Dodengang kunnen de wandelaars een stuk van het traject met de boot afleggen. Rederij Baert zorgt voor een pendeldienst tussen de Dodengang en de IJzertoren. Inschrijven vooraf is wel noodzakelijk. Daartoe kan u onderstaand bonnetje terugsturen. De boottocht kost 100 fr p.p. Er is een afvaart om 13 u., 14 u.30 en 16 u.

MUZIKALE ANIMATIE

Bij de Dodengang zorgt ?Kamelot Super-de-Luxe?, een groep authentieke West-Vlaamse volksmuzikanten, voor de muzikale omlijsting bij de Tongerlo-bierstand en de Ippa Picknickweide. De eindanimatie vangt aan met de Freundschaftsblaskapelle die reeds vanaf 14 uur op de Markt heel wat bekende leuke deuntjes ten beste geeft. Om 14 uur nemen ?The Chevy’s? over. Dit gezellig West-Vlaams rockabilly 7-mans-orkest swingt met passie en stijl. Ambachtelijke muziek zonder veel elektronische snufjes, een stevige dosis swingende blues en zeer hete jazz onder hitsige boogie-woogie vermengd.

160.000 FRANK PRIJZEN

Om 17 u.30 start de prijsuitreiking met het wegschenken van de Ippa Picknick-mand en een Pentax MZ50-fototoestel voor de Radio 2-winnaar. Noteer daarvoor het juiste antwoord van de wedstrijdvraag die op zondag 3 augustus in Visum op Radio 2 (tussen 9 en 10 uur) wordt gesteld. Met onderstaand bonnetje kan u een van de Knack-prijzen winnen : een Sunsnacks-reischeque van 60.000 fr., 2 Knack Novy-fietsen, 6 Virgin-vliegtuigtickets en 5 mini-zwart-wittelevisies. Bonnetje uitknippen, meebrengen, afstempelen op de controlepost en deponeren in de Knack-urne op het einde van de happening, voor 17 u.30.

IPPA EN TONGERLO VERWENNEN

Bij de Dodengang kan u met de eigen picknick terecht in de Ippa Picknick-weide. Vraag daarom bij de start een Ippa-Eurobiljet. Het Ippa-team zorgt voor een comfortabele picknick nabij de controlepost. Alle deelnemers kunnen er terecht voor een gratis Tongerlo Abdijbier of een frisdrank (Val Sport, Iced Tea of mineraalwater). Het springkasteel voor de kinderen en de kindergrime staan op de Markt van Diksmuide.

WEEKENDARRANGEMENT

De Dienst van Toerisme van Diksmuide kan u een speciaal weekend-arrangement aanbieden voor diegenen die reeds vanaf vrijdag of zaterdag wensen te arriveren in de IJzerstad. Dit kan in een van de vier driesterrenhotels ; 1 nacht incl. ontbijt en diner 2950 fr./p.p. (5400 fr./2 pers.) of 2 nachten incl. ontbijt en 2 diners : 4600 fr./p.p. (7950 fr./2 pers.). Info en reservaties bij Dienst voor Toerisme : (051) 51.91.46. Voor meer informatie over de zomerhappening kan u terecht bij de Knack-promotiedienst : (051) 26.63.20.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content