Zomerse dressing

© TP

Nu het saladeseizoen is begonnen, zorgt de juiste dressing ervoor dat een salade geen gezonde opoffering wordt, maar gewoon een heerlijke lunch. Wees zeker niet te sober: gebruik niet alleen groene blaadjes, maar maak een echt vullende maaltijdsalade met gekookte granen, verse kaas en krokante zaadjes of geroosterde noten. Een beetje zilt groen zoals lamsoor of zeekraal geeft een salade ook veel pep. Hierbij ons favoriete receptje voor een verrassende dressing die je in een handomdraai maakt.

DIT HEB JE NODIG

2 el witte miso

sap van 1/2 citroen

1 el tahin

1/2 tl esdoornsiroop

een snuifje zout

Meng alle ingrediënten door elkaar. Proef en kruid bij. Deze dressing kun je in een afgesloten potje minstens een week bewaren in de koelkast. Heb je de saus graag wat meer lopend, dan doet een geut water wonderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content