Wie Guerlains Shalimar lekker vindt ruiken, maar wat te zwaar, zal blij zijn met de Eau Légère (75 ml : 55,35 euro). Door de basisformule fladdert een vleugje bergamot. Er werden luchtige varianten gezocht van de typische jasmijn, vanille en poedernoten.

Calypso van Lancôme (30 ml : 32,07 euro) is een zonnige, zoete cocktail van fruit en bloemen, die wat Caribische schwung in de zomer brengt. Deze beperkte editie is de hele zomer te koop.

Vetiver Eau Glacée (vapo 75 ml : 41 euro) heeft zijn naam niet gestolen. Guerlain gaf deze viriele veertiger voor deze zomer een verjongingskuur van kruidige peper, munt en ijskoude ingrediënten.

Aan de frisse klassieker Aire voegde Loewe wat mariene noten toe voor een moderne toets en om een jonger publiek aan te trekken. Aire de verano Aquamarine (EDT vapo 75 ml : 41 euro, 125 ml : 64 euro) is een gelimiteerde editie en ruikt naar grapefruit, roos, jasmijn, theeblaadjes en hout.

Het belooft een warme zomer te worden als je de resem zomerparfums bekijkt die een frisse wind door hun formule laten waaien van verkoelende ingrediënten. Ook Jean Paul Gaultier zoekt de koelte op en verrijkt de zomerversie van Le Male met munt, cooling agents, ginseng- en gemberwater (125 ml : 46 euro). Zijn vrouw, Gaultier Classique (100 ml : 53 euro, niet op de foto), besloot er een alcoholvrije zomer van te maken en een luchtiger kleedje aan te trekken met wat meer citrusvruchten en bloemen.

L’eau d’Issey pour homme van Issey Miyake (125 ml : 46 euro), tijdelijk in een andere verpakking.

Ralph Lauren wilde een parfum dat zowel het gevoel van koel water als van een stralende, blauwe hemel kon oproepen. Het resultaat is een frisse bloemengeur, die verrassend genoeg Blue werd gedoopt (EDT vapo 40 ml : 36,28 euro, 75 ml : 54,96 euro, bad vanaf 34,22 euro).

Davidoff tovert zijn populairste duo tijdelijk om in Frozen Fragrances (mannen : 125 ml : 38 euro, niet op de foto). Cool Water Woman (100 ml : 39,95 euro) wordt zo mogelijk nog luchtiger en krijgt een bijna ijzige aanzet mee van fruitakkoorden, transparante bloemengeuren en aquanoten. Een basis met bloemen en houten zorgt voor een sensueel tegenwicht.

Extra oranjebloesem, muskaatnoot en koriander geven een frisse toets aan de zomerversie van 212 On Ice for men van Carolina Herrera (100 ml : 47 euro). Het is een beperkte editie en bestaat ook voor vrouwen (2 x 30 ml EDT : 45 euro).

Het kruidige Sander for men komt in beperkte oplage uit als Summer Cologne (125 ml vapo : 46 euro). Grapefruit, mirte en groene munt zorgen voor een verkoelende aanzet, het kruidige hart kreeg groene noten van koriander ; peper en kardemom en de basis met hout en mirre werd iets minder zwaar gemaakt.

Samenstelling Sofie Albrecht l Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content