De komende zeven weken schakelt Weekend Knack over op een zomerregime. Niet met minder pagina’s, want waarschijnlijk hebt u net tijdens de vakantie wat meer tijd om te lezen. Nee, we brengen de vertrouwde mix van dit blad, met een paar nieuwe reeksen en veel zomerse accenten.

Zo vindt u in ‘Radar’ elke week ideeën voor originele kinderactiviteiten, vertelt een Bekende (of beter Interessante) Vlaming over zijn/haar vakantieliteratuur en -muziek en gaan we stad en land af op zoek naar de ijskraam van de week.

De eerste nieuwe reeks die we introduceren is ‘Een deugdzame zomer’, waarin Guinevere Claeys zeven weken op zoek gaat naar De Deugden in 2007. Ze begint met moed (pagina 22). Voor ‘Ecce Homo’ (pagina 26) interviewt Pierre Darge zeven persoonlijkheden. Het zijn lange gesprekken waarin hij op zoek gaat naar datgene wat een mens maakt tot wat hij is. Jeanne Devos, de wereldse missionaris in India, opent de reeks.

In ‘Vrijspraak’ op de laatste pagina van dit blad, geven we carte blanche aan de jonge garde podiumdichters. Deze week heeft Stijn Vranken het laatste woord.

Maar laten we terugkeren naar het begin, de cover. We hebben onze huisfotografen gevraagd een beeld te maken dat voor hen de zomer symboliseert. Het zonnige meisje van deze week is Ginger, dochter van fotograaf Guy Kokken. Zoon en dochter zijn Guy’s favoriete modellen. “Ik heb de afgelopen jaren van hen al veel toffe foto’s verzameld, misschien moet ik eens beginnen denken aan een boek.”

“Een zomercover maken was een makkelijke opdracht”, vertelt de fotograaf. “In de zomer gebeurt er zoveel dat je kunt fotograferen.” Hij twijfelde even, maar liever dan een concept uit te werken, koos Guy Kokken voor een snapshot van zijn dochter. “Ik heb de kinderen toch bij de hand, het was mooi weer en de foto straalt een zomerse sfeer uit.”

De kinderen zijn een belangrijk thema in het werk van Kokken. Toch vraagt hij hun nooit om te poseren. “Ik laat ze gewoon doen en probeer dat zo goed mogelijk weer te geven. Je moet op het juiste moment op de juiste plek staan en afdrukken. Ondertussen ben ik natuurlijk al wel getraind : als ik iets zie gebeuren, weet ik meteen waar ik moet gaan staan en vanuit welke hoek ik moet fotograferen.”

In dit nummer zorgde Guy Kokken voor nog meer zomerbeelden in de reportage “IJskraam van de week” (pagina’s 9 en 14).

TESSA VERMEIREN BLIJFT BLOGGEN !

Op www.weekend.be

Trui Moerkerke, trui.moerkerke@knack.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content