Ligging: Hartje parijs I Sfeer: oud gebouw met oude meubels als accent I Reistijd: anderHALF uur sporen VAN BRUSSEL I Prijzen: veel te duur voor het gebodene, in kamer 17 toch.

De ligging van het Hôtel des Tuileries in hartje Parijs is perfect. Het driesterrenverblijf ligt op pakweg driehonderd meter van de Rue de Rivoli, terwijl de Rue du Faubourg Saint-Honoré minder dan honderd meter stappen is. Bovendien is de Rue Saint-Hyacinthe één van de rustigste in het centrum van Parijs, en dat zal wel de reden zijn waarom het huis ook een Relais du Silence is. Dat klinkt allemaal veelbelovend, en ook de entree ondersteunt nog die illusie : het is er niet ongezellig en het onthaal is vriendelijk. Het gebouw is beschermd en niet onaardig.

Onderweg naar de derde verdieping spreekt de lift ons nog vriendelijk toe. Maar kamer 17 valt echt tegen. De muren zijn beplakt met een soort aluminiumfolie waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden is. Sommigen zullen er het effect van bewasemde spiegels in zien, anderen krijgen wellicht het gevoel dat een verpakte kip overvalt als die uit de folie wordt gehaald. De kamer is ook erg klein, net als de badkamer, die niettemin over een klein bad beschikt. Om op het toilet te zitten moet men de deur ervan helemaal open laten, wegens gebrek aan ruimte voor de knieën. Vreemd toch, want in de brochure van Transeurope hadden we gelezen dat enkel kamers met Grand Comfort worden geboekt. Maar het is al laat en we hebben geen zin in een discussie. Geen nood, er staan een kleine tv en een minibar. En wie door het raam kijkt, kan aan de overzijde van de binnenplaats haarscherp een Chinese familie rond de tafel zien zitten en dialogen verzinnen bij hun gesprekken.

Beter is het om de straat op te gaan naar de Place du Marché Saint-Honoré, die met een glazen dak is overdekt en waarrond gezellige bars en restaurants met terrassen zijn ontstaan. We proberen de Barlotti Bar en nemen er een Perrier, die vijf euro kost en waarvoor zes euro wordt aangerekend.

Het mooist aan het hotel is het ontbijt, met een genereus glas fruitsap en een fruitsla, yo-ghurt, brood, croissants en confituur. Dat laten we op de kamer serveren, want het ontbijtzaaltje is ook al aan de kleine kant. En bij het buitengaan piepen we even in de kamers 3 en 8, die aan de voorzijde liggen en er dan weer heel aardig uitzien.

TIP!

De barokke Saint-Rochkerk, de Place Vendôme, waar de beste juweliers hun winkels hebben, en de Rue du Faubourg Saint-Honoré, waar shoppers zich in de vernieling kunnen lopen.

Info

Hôtel des Tuileries

telt 26 kamers die vanaf 180 euro worden verhuurd, inclusief

ontbijten.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content