Zoet genoeg

© Foto Diane Hendrikx

Nood aan wat zoetigheid in deze zure wereld? Deze pralinémousse is vrij makkelijk te bereiden. Hij smelt in je mond, én er komen geen toegevoegde suikers of gelatine aan te pas. Ideaal om te maken en nog dezelfde dag van te genieten.

Zoet genoeg
© Foto Diane Hendrikx

Hazelnootmousse

Voor 6 personen:

200 g pralinéchocolade (wij gebruikten die van het merk Dardenne)

60 g pure chocolade (wij gebruikten Lajedo Do Ouro Catongo 74% van Benoit Nihant)

5 eieren

1 snufje zout

40 g hazelnoten

Smelt 200 g pralinéchocolade en 40 g pure chocolade au bain-marie.

Giet in een kom en voeg 5 eidooiers toe.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout erbij. Voeg toe aan de gesmolten chocolade en meng voorzichtig.

Giet de mousse in glazen of kommetjes naar keuze.

Dek af met folie en bewaar minimaal vier uur in de koelkast.

Haal 45 minuten voor het serveren uit de koelkast. Plet de hazelnoten grof en rooster ze 5 minuten in een pan.

Schaaf de resterende 20 g pure chocolade tot krulletjes.

Decoreer de mousse met de hazelnootschilfers en de chocoladekrullen. Serveer op kamertemperatuur.

2
2© Foto Diane Hendrikx
3
3© Foto Diane Hendrikx
6
6© Foto Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content