:: Te bestellen per postorder bij Le Club des createurs de beauté, www.ccb-paris.com

:: In de parfumerie

:: In de parfumerie

:: In de apotheek

:: In de apotheek

:: In de parfumerie

:: In de grootdistributie

E en glamoureuze, flatteuze tint het hele jaar door ligt binnen handbereik met zelfbruiners : goedkoper dan vakanties in Saint-Tropez en gezonder dan baksessies op het strand. Weekend Knack testte enkele nieuwkomers. Zelfbruiners hebben twee handicaps : vaak kampen ze met die typische, weeë geur, en het resultaat verloopt niet altijd vlekkeloos. Op voorhand lijf en leden grondig scrubben is een must : de kleur is eigenlijk het resultaat van de activa (DHA) die reageren op de keratine in de huid, die vooral aanwezig is op droge plekken (knieën en ellebogen), op de nagels en in de haarlijn. Insmeren met een bodylotion en extra aandacht voor deze gevarenzones minimaliseert het risico op strepen en vlekken.

Cosmence enlumineur autobronzant irisé face & body (15, 40 euro) : glans

Deze getinte gelcrème smeert gemakkelijk uit en heeft het voordeel dat je ziet hoeveel en waar je hem gebruikt. Bovendien heb je meteen wat kleur, hoewel de gouden partikels eerder glans geven. Na een uur heb je een lichte kleur die redelijk egaal is. Het product heeft wel die typische geur.

Shiseido brilliant bronze quick self-tanning gel face & body (26 euro) : fullproof

Deze transparante gel heeft een frisse textuur met een lichte alcoholgeur die snel vervliegt en daardoor een van de minst ruikende producten is. Deze zelfbruiner wrijft gemakkelijk uit en dringt snel in, met een mooi egaal resultaat na een uur.

Clarins liquid bronze self tanning face & decolleté (24,50 euro) : aangename geur

Clarins introduceert een nieuwe manier van toepassen : een frisse fluïde die je aanbrengt met een watje. Het product heeft een aangenaam parfum, dringt snel in en geeft na enkele uren een lichte, egale kleur.

Vichy capital soleil zelfbruiningsdoekjes voor gelaat & decolleté (1 euro per doekje) : praktisch

De kleurloze doekjes geven al na een uur een lichte kleur, maar hebben wel die typische geur.

Bergasol zelfbruinende melk bf 8 (16,95 euro) : sterke geur

Een sterk citrusaroma verdoezelt de typische geur van deze melktextuur die gemakkelijk uitsmeert. Na enkele uren krijg je wat kleur.

Lancôme flash bronzer airbrush multiposition self tanning body spray (125 ml : 28, 48 euro) : voor gevorderden

Een zelfbruiner in sprayvorm is niet zo gemakkelijk te doseren en bovendien krijgen je voeten onvermijdelijk een dubbele dosis door de neervallende nevel. Het kleurresultaat is vrij intens maar niet vlekkeloos. De fijne watertextuur wrijft echter gemakkelijk en snel uit en de alcoholgeur vervliegt snel.

Sublime bronze van L’Oréal voor het gelaat (11,50 euro) : instant kleur

Dit product combineert zelfbruiner met een getinte hydraterende verzorging, zodat je meteen wat kleur hebt. Het heeft een lichte geur die niet stoort en geeft na een uur een egaal resultaat. Het merk heeft ook andere texturen in het zelfbruingamma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content